Ménest korábban ketrecbe zárták, mert kémnek nézték, most pedig egy család levadászta.

Szomorú vég - a Ménes névre keresztelt, jeladóval felszerelt gólyát lelőtte és megette egy család Egyiptomban, az Asszuántól délre található természetvédelemi szigeten. Erről a madár mentésében részt vevő Egyiptomi Környezetvédelmi Ügynökség egyik munkatársa tájékoztatta a gólya jelölését végző Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet. A család a napi táplálékát kényszerűségből vadászattal is kiegészítő népcsoportok egyikének tagja - írja az MTI.

Forrás: mme.hu/Papp Ferenc
Ménes

A Szécsényhez tartozó Pöstyénpusztán meggyűrűzött és jeladóval ellátott gólya augusztus utolsó napjaiban a Szuezi-öblöt átrepülve érkezett meg Egyiptomba. Múlt hét végén kémnek vélték, elfogták és egy éjszakára a helyi rendőrőrsön ketrecbe zárták az egyiptomi Kena kormányzóságban. Három nappal később az egyiptomi természetvédelmi szervezetek közbenjárására újra útjára engedték a madarat. Az MME munkatársai most azon dolgoznak, hogy a jeladó mielőbb visszakerüljön Magyarországra.

A madarak vonulási útvonalán elhelyezkedő országokban jellemző a madarak sport és fogyasztási célú vadászata. Ez a Földközi-tenger térségében jelentős természetvédelmi problémát okoz olyan európai uniós tagállamok esetében is, mint Olaszország és Málta. A Szahara térségében a madárpusztítás hátterében főleg az áll, hogy a szegény lakosság szeretne húshoz jutni. Ennek kapcsán még nagyobb nehézségekbe ütközik a vonuló madarak védelme.

 

Immunis a daláról elnevezett kenyérre ByeAlexhttp://www.life.hu/legykepben/20130906-byealex-felhaborodott-mert-kedvesem-cimu-dalarol-neveztek-el-egy-.html Tagadják, hogy kátyúztak az Orbán-lagzi miatthttp://www.life.hu/legykepben/20130906-orban-viktor-miniszterelnok-sajtofonoke-szerint-nem-javitottak-utat-orban-rahel.html Tankkal tesz rendet Szentpéteri Csillahttp://www.life.hu/legykepben/20130906-szentpeteri-csilla-zongoramuveszno-kiakadt-egy-tankkal-indulna-rendet-tenni.html SP megszívta a nyilvános cicizésthttp://www.life.hu/legykepben/20130906-katz-davidlifevideomadai-vivien-szerelmes-lola-dicser-spt-pedig-megbuntettek.html Érdekből barátkoztak Lagzi Lajcsivalhttp://www.life.hu/legykepben/20130906-lagzi-lajcsi-zenesznek-nincsenek-baratai-gaspar-gyozo-a-tv2-sztarja.html