A Győr női kosárcsapatának busza egy autóval ütközött szombaton. Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos edző meghalt.

Ahogy a Life.hu is megírta, súlyos közúti balesetet szenvedett a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz szombaton Kapuvár és Vitnyéd között. Frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból a sávjába áttért személyautóval, majd az árokba borult. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt. Fűzy Ákos edzőt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
A balesetet szenvedett busz

A csapat hat játékosa még mindig kórházban van, Burdi Szabolcs masszőrt pedig mélyaltatásban tartják - tudósít az Origo. A 19 éves Natasa Kovacevic a szerb kosárlabda egyik legnagyobb ígérete volt, de a bal lábát térdtől lefelé amputálni kellett, olyan súlyosan roncsolódott a lábfeje. Tullner Evelin és Samantha Mackay csigolyasérülést szenvedett, előbbinek a bokája is eltörött, a többiek közül Czirják Noémit és Kovács Krisztinát gerinc-, Koch Dórát csukló-, Pénzes Kingát fejsérüléssel kezelik.

"Társaim többségéhez hasonlóan én is aludtam, így aztán semmire nem emlékszem a balesetből, nem tudom, hogy pontosan mi történt. Szerencsére nincsenek komolyabb sérüléseim, ezért ki tudtam mászni az oldalára dőlő autóbuszból. Hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok, kicsit szédültem" - mondta a Blikknek a válogatott Mansaré Anna Manty, aki nyáron szerződött a győriekhez.

A balesetet a 69 éves K. Mihály okozta, akit medencecsont-töréssel a győri kórházban ápolnak, de a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását gondatlanságból okozott közúti tömegszerencsétlenség miatt.

Árokba borult a győri női kosárcsapat buszahttp://www.life.hu/legykepben/20130908-meghalt-a-gyori-noi-kosarcsapat-klubigazgatoja-es-vezetoedzoje.html Meghalt az Álmodj, királylány szerzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20130909-miklos-tibor-dalszovegiro-fordito-varatlanul-elhunyt.html VV Ágicát megmentette a forgatáshttp://www.life.hu/legykepben/20130905-vv-agica-az-edes-elet-cimu-reality-kedveert-oltozott-fel.html Kislányt szeretne Völgyesi Gabihttp://www.life.hu/legykepben/20130831-volgyesi-gabi-a-unique-zenekar-enekesnoje-ujabb-babara-vagyik.html Andy Vajna megfiatalodott ifjú neje melletthttp://www.life.hu/legykepben/20130909-andy-vajna-filmproducer-megfiatalodott-felesege-vajna-timea-mellett.html