Balaton Sound fenyegetés zene polgármester Csákovics Gyula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A balatoni szezon legnagyobb zenei rendezvényének számító Balaton Sound engedélyezése miatt megfenyegették Zamárdi jegyzőjét, aki emiatt rendőrségi feljelentést tesz. Öt éve a polgármestert fenyegették meg életveszélyesen.

Dudás Anita, Zamárdi jegyzőjének levelet dobtak a kertjébe, amelyben újságcikkekből összeollózott és ragasztgatott szöveggel tudatták vele, hogy nem kellene engedélyezni a megafesztivált, mert annak súlyos következményei lesznek.

A jegyző közölte, rendőrségi feljelentést tesz a héten, egyébként pedig nem fél semmitől, és a történtek nem befolyásolják a munkáját. "Jogszabályok alapján és a szakhatóságok hozzájárulásával teszem a dolgomat" - hangsúlyozta.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Csákovics Gyula polgármester

Csákovics Gyula polgármester a Life.hu-nak elmondta, hogy öt évvel ezelőtt őt fenyegették meg életveszélyesen. Ekkor a Sziget Szervező Iroda egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, de nem sikerült a tettes nyomára bukkanni.

"Van Zamárdiban egy kisebb csoport, amely évek óta megtesz mindent, hogy megakadályozza a fesztivál megrendezését. Ők azok a nyaralótulajdonosok, akik azon a hétvégén nem tudják a szokott módon igénybe venni a nyaralójukat. A többség, a nyaralók és az állandó lakosok is tisztában vannak vele, hogy ez bevételi forrás az önkormányzat részére. Ezért lehetséges, hogy Zamárdiban 3 km-es szabadstrand van, ahol nem kell fizetni a parkolásért sem. Adókat pedig az elmúlt években nem emeltünk, sem a nyaralótulajdonosok, sem pedig az állandó lakosok számára. Ha problémák is adódnak, azokat nem ilyen módon kell elintézni" - nyilatkozta portálunknak Csákovics Gyula.

A Life.hu helyi lakosoktól származó információi szerint azok a nyaralótulajdonosok háborognak leginkább, akik akkor vettek itt házat, amikor már évek óta megrendezték a fesztivált. Ők azok, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek a rendezvény megszüntetése miatt, pedig egyszerűbb lett volna számukra egy másik településen venni nyaralót, így megkímélték volna magukat a bulizni vágyó fiatalok tömegétől. Az egyik budapesti fogorvos, J. Árpád nyáron az egyik országos napilapban nyíltan felvállalta fesztiválellenességét.

ByeAlex unokatestvére az X-Faktorbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130916-byealex-enekes-unokatestvere-toth-marcell-tovabbjutott-a-2013as-xfaktorban.htmlMost állítják fel a Costa Concordiát - élőhttp://www.life.hu/legykepben/20130916-a-zatonyra-futott-hajot-a-costa-concordiat-elkezdtek-felallitani.htmlMegszületett Győrfi Pál kislányahttp://www.life.hu/legykepben/20130916-gyorfi-pal-az-orszagos-mentoszolgalat-szovivojenek-es-felesegenek-megszuletett-harmadik.htmlZalatnay állandó munkát kaphttp://www.life.hu/legykepben/20130911-zalatnay-sarolta-enekesno-egy-allateledel-forgalmazo-ceg-arca-lesz.htmlVölgyi Zsuzsi kiszőkülthttp://www.life.hu/legykepben/20130913-volgyi-zsuzsi-a-viasat3-szerelem-a-lathataron-cimu-musoraban-keresi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.