Komoly veszélybe sodorhatja magát a lottónyertes, ha nem tartja titokban hatalmas nyereményét. Az alvilág figyeli minden lépését.

Ahogy a Life.hu is megírta, egy kelet-magyarországi szelvénnyel nyerték meg a több mint 3 milliárd forintnyi főnyereményt. A lottómilliárdos állítólag férfi, aki azóta a kocsmában mulatozik, és nem is olyan nehéz kiszedni belőle, hogy hamarosan megvehetné az egész várost. A felelőtlen kijelentésekkel a nyertes komoly bajba sodorhatja magát - tudta meg a Blikk.

Forrás: Thinkstock

A szakértő ismeretlenül is azt tanácsolja a nyertesnek, hogy senkinek ne beszéljen a pénzről. "Bármikor megtámadhatják, kirabolhatják őt vagy a családját. Ha beszél, azzal kockázatot vállal" - magyarázta Tarjányi Péter biztonsági szakértő. Azok a nyertesek, akik ügyesek, inkognitóban tudnak maradni. "A legkényesebb, legnagyobb bizalmat igénylő időszakban, a nyereményigénylés fázisában egyetlen személy ismeri a nyertest, tartja vele a kapcsolatot. Ez a kolléga hosszú évek óta a Szerencsejáték Zrt. megbízható, feddhetetlen vezetője" - közölte Tulik Ágnes szóvivő, aki hozzátette, a nyeremény felvételéhez személyes találkozóra is szükség van. "A pénz kifizetését a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben beszélik meg. A találkozón első lépésként elkérik a szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné, amikor a lottózóban valaki a kettes találatát szeretné beváltani. Ezután rögzítik a nyertes személyes adatait. A nyereményt mindig átutalással fizetik ki, magyarországi lakossági forintfolyószámlára" - zárta a szóvivő.

Új esélyt kaptak az X-Faktor nagy visszatérőihttp://www.life.hu/legykepben/20130925-az-rtl-klub-2013as-xfaktoranak-nagy-visszateroi-ekanem-balint-danics.html Üvöltött a szenvedéstől Varga Viktor szerelmehttp://www.life.hu/legykepben/20130926-varga-viktor-enekes-parja-cinthya-dictator-kiborult-a-mr-es.html Az utcán támadtak rá az ismert humoristárahttp://www.life.hu/legykepben/20130926-galla-miklos-humoristat-haza-elott-tamadtak-meg-a-hatterben-feltekenyseg.html Ekkorákat bakizik Gombos Edina férjehttp://www.life.hu/legykepben/20130917-a-tv2-musorvezetoje-gombos-edina-az-edes-elet-szereploje-alberto.html Nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomáznihttp://www.life.hu/legykepben/20130925-a-felsooktatasi-kerekasztal-javaslata-szerint-eltorolhetik-a-kotelezo-nyelvvizsgat-nehany.html