gyilkosság depresszió halál öngyilkos életfogytiglan ördögűző látó Szita Bence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öngyilkos lett a látóasszony, aki ördögűzést kért Szita Bencére, mert úgy vélte, megszállta az ördög.

Lelkiismeret-furdalás gyötörte V. Andreát. A depresszióra hajlamos nő, aki egy független egyház tagja volt, önmagát hibáztatta azért, mert Kertész Józsefet, Szita Bence gyilkosát bemutatta a vele egy hitet gyakorló P. Erikának. Egy névtelenséget kérő forrás szerint azt gondolta a nő, hogy ha a két embert nem ismerteti össze, a kisfiúnak sem kellett volna meghalnia - tudta meg a Bors.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

Ahogy a Life.hu is megírta, Szita Bencét P. Erika megbízásából Bogdán József és Kertész József együtt ölte meg. Mindhárman életfogytiglani büntetést kaptak.Úgy tudni, V. Andreát már akkor kihallgatta a rendőrség, amikor Szita Bencét eltűntként kezdték keresni. Vallomásában azt mondta: Erika deviáns kisfiúnak tartotta Bencét, akiről azt gondolta, hogy maga az ördög. Őt okolta azért, hogy tönkrement a gyerek nevelőapjával, Gyöngyi Sándorral a kapcsolata, és azért is, mert saját, Bencével egykorú fia, Balázs vesebeteg lett. V. Andrea maga is találkozott egyszer a kiskamasz Bencével, akit szavai szerint furcsának talált. Úgy vélte, megszállta az ördög. A látóasszony ezután imákat olvasott Bencére, aki rosszul lett. A nő akkor úgy vélte, az ördög távozott a gyermekből.

Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja azt mondta, mélyen megrázta, amikor megismerte az asszony vallomását, akinek nyilvánvalóan volt oka a lelkiismeret-furdalásra. Ő volt az, aki Bence eltűnése előtt olyan látomásról beszélt P. Erikának, hogy a kisfiút az erdőben, egy fa alatt látja. "Oda is került" - tette hozzá elcsukló hangon a nevelőapa.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.