A soroksári roma önkormányzat elutasítja a szélsőséges indulatok keltését a kerületben a futó nő meggyilkolásával kapcsolatban.

Megszólalt a Soroksári Roma Nemzetiségi Önkormányzat a múlt heti gyilkosság ügyében. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a 36 éves Krisztina szokásos esti kocogására indult a házukhoz közeli kerékpárúton, amikor hátulról megfojtották. A kisgyermekes családanya egy kisfiút, Rolandot és férjét hagyta hátra.

Forrás: MTI/Noszlopy N. Miklós

A roma önkormányzat elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a brutális gyilkossággal szinte egy időben azonnal a soroksári romákat kiáltották ki "potenciális gyilkos-jelöltnek". "A kerületben nincs szükség arra, hogy szélsőséges indulatokat keltsenek a romák ellen. "Nem egy cigányt keresünk, hanem egy gyilkost" - jelentette ki Bokor Sándor. A Belügyminisztériumtól és a rendőrségtől kérik, hogy akadályozzák meg a "cigányellenes tüntetést". Beszélt arról is, hogy egy kerületi roma család egyik tagjánál a rendőrség megtalálta az áldozat mobiltelefonját. Úgy tudják, hogy az illetőhöz vásárlás útján került a készülék.

A gyilkos felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14 rendőrből álló nyomozócsoportot hozott létre - tudósít az MTI. Korábban Schobert Norbert is éles hangvételű bejegyzést írt ki Facebook-oldalára. A fitneszguru egykori kollégájának felesége volt az áldozat.

 

Schobert Norbert: "Sokkos állapotba kerültem"http://www.life.hu/legykepben/20131001-schobert-norbi-fitneszguru-volt-kollegajanak-feleseget-brutalisan-meggyilkoltak.html Meggyilkolták Schobert Norbi ismerőséthttp://www.life.hu/legykepben/20130930-schobert-norbi-fitneszgurut-felhaboritotta-a-36-eves-soroksari-no-brutalis.html Gyilkosa meztelenre vetkőztette a kocogó nőthttp://www.life.hu/legykepben/20131001-a-meggyilkolt-kocogo-not-gyilkosa-meztelenre-vetkoztette-es-osszeverte.html Kozsó csaja kifecsegte hálószobatitkaikathttp://www.life.hu/legykepben/20131004-kozso-parja-keira-onzo-az-agyban.html Munkát kapott Szebeni Istvánhttp://www.life.hu/legykepben/20131004-szebeni-istvan-volt-hirados-munkat-kapott-szijjarto-peter-allamtitkartol.html