Nem tud különösebb receptet adni a sikerhez Caramel, akinek sikerült kitörnie a mélyszegénységből, és ma már nem kell nélkülöznie. Hogy másoknak is legyen esélye egy jobb életre, és hogy ráirányítsa a figyelmet a gyermeknélkülözés problémájára a TV2 Süss fel nap! című társadalmi felelősségvállalási programjának a nagykövete lett.

Caramel kifejezetten szerencsésnek érzi magát, hogy tud segíteni népes családján, és igyekszik magát olyan emberekkel körülvenni, akik hozzá hasonló módon érzékenyek a társadalmi egyenlőtlenségekre, és bármikor a zsebükbe nyúlnak, ha nélkülözést látnak.

Forrás: TV2


"Ha a barátnőmmel, Szilvivel nézzük a tévét, és látunk egy nehéz sorsú embert nem sokat gondolkodunk rajta, hogy segítsünk-e neki valamilyen módon. Szerencsére Szilvi is szociálisan érzékeny, azért is találtunk ennyire egymásra. A családom, ha nem lennék, már éhen halt volna. Van négy testvérem, a nővéremnek 3 gyereke, anyukám, aki egyedül él egy házban. Mindenkit én támogatok és boldog vagyok, hogy segíthetek. Hetente felhív anyukám, hogy kisfiam, kellene egy kis pénz, mert be kell fizetni a számlákat. Érzem a hangjukon, hogy nagyon nehéz nekik tőlem kérni. Mindig azt mondom, ne csináljanak ebből lelkiismereti kérdést, fordított esetben ők is megtennék. Boldog vagyok, hogy egészséges vagyok, tudok dolgozni és tudom segíteni a családomat. Ennél nagyobb dolog nincs az életben.
Ha az ember megtehetné mindenkin segítene. Ha hazamegyek Törökszentmiklósra az én szívem is összeszorul. Nem tudják az emberek, hogy a többiek milyen szegénységben és kilátástalanságban élnek. Ráadásul egyre rosszabb a helyzet, egyre többet éheznek, semmi munkalehetőség nincsen sem a városban, még a megyében sem. Sajnos amikor ellátogatok a cigánytelepre nem tudom azt mondani az ottragadtaknak, hogy így-vagy úgy csinálják. Az, hogy az én életem így alakult sok részben a szerencsének is köszönhető, meg persze a szorgalomnak, a kitartásnak, a tehetségnek. De minden egyes ember sorsa személyes történet. Az én receptemet, amely a zenéről szól, hiába mondom el egy olyan srácnak, aki más dolgok iránt érdeklődik, mert az nem használ. Sok mindent végigjártam a nélkülözésen át az éhezésig, de a szorgalom meg a kitartás meghozta az eredményét. De van, aki ilyen tulajdonságok mellett is esélytelen. Minden egyes embernek, akinek az anyagi helyzete megengedi, kötelessége lenne segíteni a másikon. Sok tehetős ember van Magyarországon, én  a legszegényebbekkel és a leggazdagabbakkal is találkozom, akik sajnos nem segítenek, és ez kifejezetten bosszant. Sok mindenki megtehetné, hogy pár ezer forinttal egy alapítványt támogat vagy vesz egy nagy csomag kaját és elviszi a rászorulóknak, de nem teszi meg"-
osztotta meg velünk gondolatait az énekes.


 

Süss fel nap!
A Süss fel nap! programba pályázattal lehet jelentkezni. Pályázni nemcsak az önkéntes segítő tud, de ajánlás, sőt direkt megkeresés révén is be lehet jutni a programba. A jelentkezéssel kapcsolatban minden információ megtalálható a program oldalán (www.tv2.hu/sussfelnap).A beérkező pályázatok közül a program kuratóriuma 10 kezdeményezést választ ki, amelyeket a TV2 bemutat. A program célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyermeknélkülözés problémájára, egyúttal bemutassa és támogassa a gyermekközösségek javát szolgáló, magánszemélyekhez köthető önkéntes kezdeményezéseket, és a nyilvánosság erejét kihasználva követendő példaként állítsa a nézők elé.


Vége a találgatásoknak - Rékasi döntötthttp://www.life.hu/legykepben/20131008-rekasi-karoly-elkoltozott-detar-enikotol-kozlemenyben-tudatta-hogy-pikali-gerdat.html Újra kiesett az X-Faktorból, mégsem adja felhttp://www.life.hu/legykepben/20131008-ekanem-balint-xfaktoros-nem-adja-fel.html Dömsödi kitálalt: így csajozott Hajdú Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20131008-domsodi-gabor-friderikusz-es-hajdu-serpaja-voltam-cimu-botranykonyveben-hajdu.html Osvárt Andrea: "Nem akarok trófea lenni!"http://www.life.hu/legykepben/20131004-osvart-andrea-szineszno-nem-akar-csak-egy-trofea-lenni.html Jennifer hasonmása gyűrűs menyasszony!http://www.life.hu/legykepben/20131008-eckert-anikot-az-xfaktor-sztarjat-ket-het-utan-jegyezte-el.html Ezért torzul Zita fejehttp://www.life.hu/legykepben/20131007-debreczeni-zita-vadon-jani-trokan-nora-katz-david-videojaban.html Görög Zita ruhái elvesztekhttp://www.life.hu/legykepben/20131007-gorog-zita-modell-ruhai-nem-erkeztek-meg-a-divatbemutatora.html Tóth Gabi hazaküldte Botondothttp://www.life.hu/legykepben/20131007-toth-gabi-enekesno-hazakuldte-az-xfaktorbol-raduly-botond-manot.html