Bár a mentoroktól leginkább pozitív kritikát kapott Eckert Anikó, a közönségszavazatok alapján mégis ő volt az egyik előadó, akinek párbajoznia kellett. Alföldi Róbert úgy véli, mentoráltja éppen a legpozitívabb tulajdonságai, az egyediség, az originalitás miatt kerülhetett ilyen helyzetbe. A színész-rendező és az énekes lány állítja, mindketten levonták a megfelelő következtetéseket ahhoz, hogy Anikó ne kerüljön mostanában újra "veszélyzónába".

Bár a párbajt megnyerte, még az X-Faktor stúdiójában is zokogott Eckert Anikó. A szép, szőke lány - ahogy korábban elmesélte - az életét tette fel a tehetségkutatóra: énekesi karrierben látja a lehetőséget, hogy könnyű szívvel, végleg búcsút intsen a jogi egyetemnek és azzal foglalkozzon, amit a legjobban szeret.

Forrás: RTL Klub

"Még mielőtt kiderült, hogy párbajoznom kell, megkérdeztem Alföldi Robitól, ha úgy alakul, levehetem-e a cipőmet vagy nagyon kínos-e. Ő azt mondta, egyáltalán nem az... Aztán amikor ott álltam a színpadon, és tudtam, mi minden múlik a produkciómon, pont nem számított a cípőkérdés" - mesélte Life.hu-nak órák múlva, sokkal nyugodtabban Anikó.  "Azt hittem, a válogató és a Tábor izgalmát nem lehet  fokozni. Lehetett. Itt az ember életéről döntenek. Amúgy, ahogy Lilu mondta a neveket, és egyre kevesebben álltunk a színpadon, éreztem, hogy én fogok párbajozni"  - idézte fel a várakozás pillanatait a lány.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Hogy most  örülök-e? Természetesen. De ilyenkor sosem lehet az ember maradéktalanul boldog, hiszen óhatatlanul úgy érzi, hogy a másik miatta esett ki, és ez rossz érzés. Nagyon-nagyon megszerettem az MDC-s fiúkat, remélem, hogy úgy boldogulnak az életben, ahogyan ők szeretnék, amire vágynak" - mondta el Anikó, akit vőlegénye is elkísért az élő showba. "Olyan jó, hogy itt volt, hogy itt van, és mindenben támaszkodhatok rá" - mosolygott kedvesére.

A lány mentora, Alföldi Róbert a következőképpen foglalta össze az este történteket. "Anikó a szokásostól eltérő, különleges egyéniség. Igazi és eredeti. És mint általában az ilyen karakterekenek, sokkal nehezebb az útjuk, hiszen kevésbé lehet őket mihez kötni, hiszen már önmagukban 'valamilyenek'. Ezért mondtam a műsorban is, hogy érdemes jobban megnézni, figyelmesebben meghallgatni. A jövőben azonban klasszikusabb, kevésbé különleges, karakterisztikus, összekacsintós dalokat választunk Anikónak" .

Mindent egy lapra tesz fel Eckert Anikóhttp://www.life.hu/legykepben/20131008-az-rtl-xfaktoraban-alfoldi-robert-mentoraltja-a-jennifer-aniston-hasonmas.html Danics Dóra nem gondol a győzelemrehttp://www.life.hu/legykepben/20131010-az-rtl-klub-xfaktorjanak-versenyzoje-danics-dora-mentorarol-geszti-peterrol.html Tóth Gabi: "Ott tartok, ahol kell"http://www.life.hu/legykepben/20131010-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentora-toth-gabi-imadja-szabo-adamot.html Szabó Ádám rettentően izgulhttp://www.life.hu/legykepben/20131010-szabo-adam-az-rtl-klub-xfaktoranak-enekese-a-csillag-szuletik.html Nem stresszel az X-Faktor sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20131010-bozsek-mark-az-xfaktor-enekese-nem-tart-attol-hogy-a.html Geszti az X-Faktor kulisszatitkairól mesélthttp://www.life.hu/legykepben/20131010-geszti-peter-az-rtl-klub-xfaktor-kulisszatitkairol-danics-dorarol-es-1.html