Az X-Faktor első élő adásában régi barátai, az MDC-s fiúk, azt követően ő maga, vasárnap pedig barátnője, Eckert Anikó párbajozott. Péterffy Lili azt állítja, mindhárom alkalom, mindhárom búcsú megviselte.

Bár saját produkciójában nagyon jól érezte magát, és nem került a veszélyzónába sem, Péterffy Lili mégsem volt önfeledten boldog az X-Faktor döntésének estéjén. Az azonban jó érzéssel töltötte el, hogy dalát az MDC-s barátai kísérték, amitől biztonságos és otthonos érzése volt a színpadon. Ez azonban az X-Faktor házban néhány napig nem biztos, hogy megadatik neki, ugyanis szobatársát veszítette el.

Forrás: RTL Klub

"Nem tudom, mi lesz velem Anikó nélkül. Egy szobában laktunk, elalvás előtt órákat beszélgettünk, egymás lelki támaszai voltunk, és az elmúlt hetek alatt nagyon összebarátkoztunk. Úgy érzem, ez örökre szól. Ancsa a legjóindulatúbb lány, akit valaha ismertem, ő a tömény jóság, szeretet, a fél karomat odaadnám érte" - áradozott a versenytől búcsúzni kényszerült lányról Lili. 

"Mielőtt párbajozni ment, beszéltünk, próbáltam erőt adni neki, és azt sugallni neki, hogy képes arra, hogy nyerjen, de látszott rajta, hogy a lelke mélyén már feladta a versenyt. Nem tagadom - bár Lilit is nagyon szeretem -, hogy Anikónak szurkoltam, szerettem volna, ha ő jöhet tovább a versenyben. Amikor Alföldi Róbert elkezdte megindokolni a döntését, és a személyiség varázsáról beszélt, azt hittem, Lilit küldi haza, meglepődtem, hogy nem így történt" - mondta el Lili, és hozzátette, örül, hogy ismét magyar dalt énekelhetett és annak is, hogy most elsőként mondták ki a nevét a továbbjutók közül.

A 17 éves szép énekesnőt múlt heti káromkodása után kommentekben kritizálták a műsor nézői, elszólását pedig a legutóbbi adásban is felemlegették, természetesen finoman. Szikora Róbert például úgy fogalmazott, Péterffy Lili a Belmondo Mikor című dalát jól "odaballadázta".

Péterffy Lili bekeményítetthttp://www.life.hu/legykepben/20131020-peterffy-lili-az-rtl-klub-xfaktoraban-toth-marcival-parbajozott-es.html Péterffy Lili: "Csoda, hogy élek"http://www.life.hu/legykepben/20131014-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzoje-peterffy-lili-az-mdct-es.html Elrabolta mentora szívét Péterffy Lilihttp://www.life.hu/legykepben/20131007-peterffy-lili-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentorok-hazaban-a-kispal.html Drámai pillanatok az X-Faktor harmadik hétvégéjénhttp://www.life.hu/life/galeria/20131028-dramai-pillanatok-az-xfaktor-masodik-dontojeben-eckert-aniko-esett-ki.html Eckert Anikó esett ki az X-Faktorbólhttp://www.life.hu/szorakozz/20131027-eckert-aniko-esett-ki-az-xfaktor-2013-harmadik-dontojebol.html Forró hangulat az X-Faktor színpadánhttp://www.life.hu/szorakozz/20131026-az-rtl-klub-xfaktoranak-harmadik-elo-showjaban-szerelmes-dalokat-enekeltek.html Rettegésben telt az x-faktoros hetehttp://www.life.hu/szorakozz/20131026-az-rtl-klub-xfaktoranak-mult-heti-parbajozoja-peterffy-lili-alfoldi.html Sokkot kapott az X-Faktor kiesőjehttp://www.life.hu/legykepben/20131021-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentora-toth-gabi-segiti-a-kieso.html Bakiparádé az X-Faktorbanhttp://www.life.hu/legykepben/20131021-az-rtl-klub-xfaktoraban-lilu-lokos-kinga-a-stylist-es.html Kiakasztják szomszédaikat az x-faktorosokhttp://www.life.hu/legykepben/20131018-kocsis-tibor-es-gyurcsik-tibi-xfaktorosok-kiakasztjak-szomszedaikat-eneklesukkel.html