A rendőrök és a polgárőrök közösen segítik a sírkertbe látogatók közlekedését mindenszentek és halottak napja alkalmából. A temetők hosszabb ideig tartanak nyitva.

A szokásosnál hosszabban, 7 órától 20 óráig tartanak nyitva a budapesti temetők mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából. Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben vasárnapig ingyenesen igénybe vehető, 8 és 17 óra között közlekedő mikrobuszok segítik a közlekedést. A BKK tájékoztatása szerint az ünnepi hosszú hétvégén egyes buszok, villamosok sűrűbben járnak a temetői vonalakon, emellett több rendkívüli járatot is indítanak - írja az MTI.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a temetők, főleg a nagyobb sírkertek környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre figyeljenek oda, hiszen nem biztos, hogy a korábban megszokott útvonalakon tudnak közlekedni. A szakemberek türelemre intenek, hiszen most sok olyan ember ül kocsiba, akik hétköznapokon nem vezetnek. Így számos olyan bizonytalan, lassabban vezető sofőrrel lehet találkozni, akik nem ismerik az utat. Emiatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani és lassabban vezetni.

Ne adj esélyt a tolvajoknak!
Parkolás után mindenki zárja be az autóját, az utastérből pedig minden csomagot ajánlatos elrakni a csomagtartóba. A temetőkben a kézitáskákat, hátizsákokat is őrizni kell, nem szabad a csomagokat a sírokon hagyni. Jobban kell figyelni a tömegközlekedési eszközökön is! A polgárőrség - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - fokozott szolgálatot tart. Ők főleg a temetők balesetmentes megközelítésére, a parkolók biztonságára és a látogatókra figyelnek majd.

Mindenszentek és halottak napja
Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ünnep Magyarországon 2000-ben, 50 év elteltével lett ismét munkaszüneti nap. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává. Ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.Európa-szerte szedi áldozatait a viharhttp://www.life.hu/legykepben/20131029-egyre-tobb-aldozatot-szed-az-eszakeuropan-vegigsopro-vihar.html Elhagyja az országot a humoristahttp://www.life.hu/legykepben/20131028-a-jaszai-maridijas-szinesz-sas-jozsef-tavasszal-visszavonul-a-szinpadtol.html Az X-Faktorért tért haza a ByTheWay énekesehttp://www.life.hu/legykepben/20131028-az-rtl-klub-xfaktoraban-a-bytheway-toto-africa-cimu-dalat.html Soroksári gyilkosság: román munkások után nyomoznakhttp://www.life.hu/legykepben/20131029-roman-vendegmunkasok-utan-nyomoznak-a-soroksari-gyilkossag-ugyeben.html Túszdráma: kiszabadították a gyerekethttp://www.life.hu/legykepben/20131029-tiz-honapos-gyerekkel-baridakozta-el-magat-egy-ferfi-dunaujvarosban.html