A brutálisan megölt nő férje szerint román vendégmunkások után nyomoztak a rendőrök.

"Tudnak olyan házról a környéken, ahol román munkásokat szállásoltak el?" Ezzel kereste meg két gyilkossági nyomozó a Soroksáron megölt nő férjét. "Először a környéken élő bűnözőnek tűnő emberekről kérdeztek, majd román munkásokról, akik a közelben élhettek albérletben" - magyarázta a Borsnak Kardos Lajos, aki miután a rendőrök elmentek, autóval elhajtott a gyilkosság helyszínéhez.

Forrás: Thinkstock
Illusztráció

"Több okból érdeklődhettek a rendőrök a román munkások után" - nyilatkozta a lapnak Kovács Lajos egykori gyilkossági főnyomozó. "Lehet, hogy a helyszínelők a holttest környékén találtak egy olyan tárgyat, amin akár vérszennyeződés is lehetett, és valamiért, akár egy román nyelvű felirat miatt nyomoznak román elkövetők után." A tettes szemből ölte meg az asszonyt, egy speciális csomót kötött a nyakára. A szakember szerint ez nem a tettes vagy tettesek nemzetiségére, hanem adott esetben a foglalkozásra, hobbira utalhat. A vadászok, tengerészek, de a horgászok is más-más jellegzetes csomót szoktak kötni. A BRFK nem nyilatkozik az ügyben.
Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Krisztina szokásos esti kocogására indult szeptember 26-án, amikor brutálisan meggyilkolták. Az ügyben azóta is nagy erőkkel nyomoz a rendőrség.

Caramellel búcsúztatják a Soroksáron megölt nőthttp://www.life.hu/legykepben/20131018-krisztinatol-a-soroksaron-meggyilkolt-asszonytol-egy-caramel-dallal-vesznek-vegso.html Eltűntek a kihallgatott soroksári lakókhttp://www.life.hu/legykepben/20131009-eltunt-a-soroksari-gyilkossag-ugyeben-kihallgatott-ot-ember.html Zárul a kör a soroksári gyilkosok körülhttp://www.life.hu/legykepben/20131008-tobb-elkovetot-keres-a-rendorseg-a-soroksari-gyilkossag-kapcsan.html Láthatták a soroksári gyilkosthttp://www.life.hu/legykepben/20131004-hajlektalanok-lathattak-a-soroksaron-meggyilkolt-no-gyilkosat.html