A hazai popszakma is követi az X-Faktort. Árgus szemekkel figyelik, vajon születik-e új, kimagasló tehetség a műsorban. Adás után pedig megosztják egymás között a véleményüket - tudta meg a Life.hu.

Nem tudták szó nélkül hagyni az élő show-ban elhangzottakat a popszakma nagyjai. Olyan észrevételeket fogalmaznak meg, amelyeket talán az egyszerű néző nem is vesz észre, de a szakma azonnal kiszúrja a hibákat. A Karthago együttes frontembere, Szigeti Ferenc szerint a  műsor után a süllyesztőben végzik a fiatalok.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Szigeti Ferenc

"Hogyan lehet az, hogy a zsűriből senki, ismétlem senki nem említette, hogy ez az Ákos gyerek a dal háromnegyed részéig nem találta a hangnemet? Ilyet nem szabad kimondani az RTL-en? Túl szakmai lenne? Mondjuk Robi véleménye is, hogy finom legyek, erősen túlzó... Azt mondta ennek az Ákos gyereknek, hogy 'óriási egyéniség vagy'. Szóval az ilyenekből van a baj később. Mert az illető igen hamar hajlamos ezt el is hinni magáról. Ezt követően azután, a műsor végével szembesül majd a súlyos valósággal. Mint 26 évig hanglemezkiadó-vezető, sajnos rengeteg ilyen sérült emberkével találkoztam, akik identitászavarban voltak, abban a tudatban, hogy ők megasztárok. Csakhogy nem volt mellettük, mögöttük, bennük olyan tehetség, akik komoly dalokat írtak volna nekik, így azután szépen lassan kihullottak az ismertségből és eltűntek a süllyesztőben, egy életre sérülten. Nagyon kevés a kivétel, de azért olyan is akadt, ezekről viszont a mai napig tudunk" - írta Szigeti, aki pár perc múlva már kollégái véleményét is megismerhette, de megtudhattuk a versenyzőkről egy másik lemezkiadó vezetőjének a véleményét is.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
Kattints a képre a 4. élő adásról készült galériáért!

"Tegnap sem szólt senki, hogy Bozsek Márknál folyt a fülünk. Végül a saját mentora, Péter mondta ki. Furcsa helyzet" - kommentálta Tereh István, az Első Emelet együttes zenésze.

"Szerintem egyszerűen nem hallják az alapot, vagy irtó gázul van megcsinálva, az egész műsorban nincs tonalitás, mindig hamisak, kivéve ezt a bytheway-es fiút, aki zongorázik is. Veri a mezőnyt egyedül" - írta Szűcs Gabriella, a Cotton Club Singers egykori énekesnője.

 

Caramel: "Megtisztelő, hogy példakép lehetek"http://www.life.hu/legykepben/20131104-az-rtl-klub-xfaktoraban-csordas-akos-peldakepe-caramel-dalat-a.html Bozsek Márk: "Nem voltam jó"http://www.life.hu/legykepben/20131104-bozsek-mark-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzoje-a-baratok-kozt.html Kovács Ágnes ott van a legjobbak közötthttp://www.life.hu/legykepben/20131104-kovacs-agnes-olimpiai-bajnok-uszonot-bevalasztottak-a-hiressegek-csarnokaba.html Hujber: "Nem csapom a szelet Détárnak"http://www.life.hu/legykepben/20131104-hujber-ferenc-szinesz-nem-csapja-a-szelet-detar-enikonek.html