A nézőtéren, a színfalak mögött és a képernyő előtt is hatalmas felzúdulást keltett az, amikor kiderült, a vasárnapi X-Faktorban Csordás Ákosnak és a ByTheWaynek kell párbajoznia. Bár Tóth Gabi mentoráltjának is hatalmas rajongótábora van, és a mezőny egyik legjobbjaként tartják számon, az végképp megdöbbentette a műsor nézőit, hogy a ByTheWay kapta a legkevesebb szavazatot. Vannak, akik bundát emlegetnek, mások pedig egyenesen arra kérik a nézőket, csatlakozzanak a Petíció a ByTheWayért elnevezésű, Facebookon szerveződő eseményhez.  

Ahogy a Life.huis megírta, a ByTheWay tagjai maguk sem értik, hogyan történhetett meg, hogy ők kapták a legutóbbi hétvégén a legkevesebb szavazatot. A fiúk csalódottan, ám diplomatikusan nyilatkoztak - Tóth Gabi arra tippelt, hogy túlságosan biztonságban érezték a nézők a srácokat, Szikora Róbert azonban élesebben fogalmazott. "Ha tévénéző lennék, lassan elmenne a kedvem, az a nagy igazság..." - jelentette ki, és feltette a költői kérdést, ha a ByTheWay kiesett, akkor vajon kiben van meg az a bizonyos X, amit keresnek.

Forrás: RTL Klub

Ahogy a fiúk, a nézők sem értik, hogy lehet az, hogy amíg a zenekar Facebook oldalát több, mint 25 ezer lájkolták (őket Csordás Ákos és Szabó Ádám követi 12 ezerrel, a sereghajtó pedig Krasznai Tünde 3300-zal), mégsem kaptak elég szavazatot a továbbjutáshoz. A Petíció a ByTheWayért elnevezésű, közel 800 tagot számláló csoport nem kevesebbet tűzött ki célul, minthogy elérjék a szavazatok újraösszesítését:  "Ha ti is úgy érzitek, hogy a ByTheWay kiesésének nem itt és nem most volt a helye, akkor csatlakozzatok ehhez a petícióhoz és hívjatok meg mindenkit, hogy kiharcoljuk a szavazatok újraszámlálását! Fogjunk össze és tegyünk együtt igazságot! Hogyha tapasztaltatok olyat, hogy nem ment el a szavazatotok és/vagy erről jött SMS-etek azt fotózzátok le, és küldjétek be ide a csoportba! Gyűljünk össze minél többen!" - olvasható az oldalon. Több szavazó pedig azt állítja, a voksa leadásának pillanatában a következő rendszerüzenetet kapta: "A szolgáltatás nem elérhető".
 
A helyzet pikantériája, hogy a Facebook-oldal tanúsága szerint Szikora Róbert (vagy valaki az ő nevében?) is csatlakozott a Petíció a ByThewayért nevű oldalhoz, és a következőképpen kommentálta srácai kiesését: "Nem hittem volna, hogy a The Beatles után még egy fiúcsapatot ennyire meg tudok szeretni, mint ezt a csapatot, de megérintették a szívem ők is, és bevallom, otthon sírtam is. Ennek nem kellett volna megtörténnie, de mi felállunk a padlóról és folytatjuk a műsor után a közös munkát is. Ezek a fiúk keményen dolgoznak, nagyon sokat gyakorolnak, és emellett egymást is szeretik. Mindig csillog a szemük, ezért fáj, hogy kiesett még egy csapatom, de nem szabad magam alatt lennem, még van egy csapatom, értük még küzdök, remélem, őket már nem vesztem el, mert utána már semmi értelme nem lesz ott lennem!" - olvasható a kissé kusza bejegyzés.

A ByTheWay esett ki az X-Faktorbólhttp://www.life.hu/szorakozz/20131103-a-bytheway-esett-ki-az-xfaktor-negyedik-versenyhetvegejen.html Csordás Ákos és a ByTheWay fog párbajoznihttp://www.life.hu/szorakozz/20131103-csordas-akos-es-a-bytheway-fog-parbajozni-az-xfaktor-negyedik.html Az X-Faktorért tért haza a ByTheWay énekesehttp://www.life.hu/legykepben/20131028-az-rtl-klub-xfaktoraban-a-bytheway-toto-africa-cimu-dalat.html Sokkolta az MDC kiesése a ByTheWaythttp://www.life.hu/legykepben/20131015-az-rtl-klib-xfaktoranak-zenekarat-a-bythewayt-sokkolta-az-mdc.html