Fülöp-szigetek hurrikán trópusi vihar katasztrófa tájfun Haiyan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezreket költöztettek biztonságos helyre csütörtökön a Fülöp-szigeteken elővigyázatosságból, mert az idei év eddigi legerősebb tájfunja közeledik a szigetország középső része felé az Egyesült Államok haditengerészetének tájfunközpontja szerint.

A Haiyan-tájfun szele óránként 215 kilométeres sebességgel tombol, de egyes lökései elérik a 250 kilométert is. A vihar várhatóan - helyi idő szerint - péntek reggel éri el a Fülöp-szigeteket. A két legfenyegetettebb tartomány egyikében a múlt hónapban földrengés pusztított, több mint kétszáz ember esett áldozatául.

AFP
AFP

Illusztráció

Elsősorban a földcsuszamlás által fenyegetett és a part menti településekről költöztetik el az embereket, mert az előrejelzések szerint a vihar akár hét méter magas hullámokat is kelthet. Az esetleges mentésre és élelmiszersegélyek szállítására készenlétbe helyeztek 32 katonai helikoptert és három szállító repülőgépet. A Fülöp-szigetek gyakran szenved hasonló természeti csapástól, évente átlagosan húsz tájfun pusztít rajta. A Haiyan az idén már a 24. lesz. A prognózisok szerint pénteken és szombaton söpör végig a szigetországon, aztán Vietnam felé tart.

Saját magának tervez esküvői ruhát Csézyhttp://www.life.hu/legykepben/20131104-csezy-enekesno-sajat-maganak-tervezi-az-eskuvoi-ruhajat.htmlHazugságvizsgálaton a megölt futó nő férjehttp://www.life.hu/legykepben/20131107-kardos-lajost-a-soroksaron-meggyilkolt-no-ferjet-hazugsagvizsgalatra-hivtak-a.htmlKustánczi Lia bedobta melleit a főzős műsorbanhttp://www.life.hu/legykepben/20131107-kustanczi-lia-modell-a-hal-a-tortan-adasaban-megmutatta-szexi.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.