A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nagy megtiszteltetésnek tartja a Nemzet Sportolója címet, de némi szomorúság is vegyül az öröme mellé.

Kárpáti Györgyöt választották a Nemzet Sportolójának. Az olimpikon tíz napja tudta meg, hogy Gyarmati Dezső helyét ő tölti be. Az elismerésnek nagyon örül, de azt sajnálja, hogy barátja helyét kellett átvennie - közölte az MTI. 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, mivel legjobb barátom, Gyarmati Dezső augusztusi halálával üresedett meg az a hely, amelyre most én kerültem"- fogalmazott Kárpáti. "Köszönet a tizenegy társamnak, hogy engem választottak, roppant nagy megtiszteltetés ez nekem. Végül a szerda esti kormányülés tett pontot a döntésre, ekkor dőlt el végleg, hogy én is a nemzet sportolója lettem" - mondta Kárpáti György.

Ki lehet a Nemzet Sportolója?

A titulust és a vele járó életjáradékot tizenkét olyan sportoló viseli, illetve kapja, aki betöltötte hatvanadik életévét, kimagasló eredményt ért el, és aktív sportpályafutása után is fontos szerepet töltött be a magyar sportéletben.Uhrin Benedek egyenesbe kerülthttp://www.life.hu/legykepben/20131107-uhrin-benedek-tancdalenekes-megsem-kerul-az-utcara-vegre-tudja-fizetni.html 12 millió embert fenyeget a Haiyan-tájfunhttp://www.life.hu/legykepben/20131108-megerkezett-a-haiyantajfunja-a-fulopszigetekre.html Könyékig gipszben áll színpadra Nótár Maryhttp://www.life.hu/legykepben/20131107-notar-mary-begipszelve-all-a-sztarban-sztar-szinpadara.html Tornóczky Anita bevallotta: külön él a férjétőlhttp://www.life.hu/legykepben/20131108-tornoczky-anita-kulon-el-ferjetol-szini-belatol.html Ezreket költöztettek el a tájfun miatt a Fülöp-szigetekenhttp://www.life.hu/legykepben/20131107-termeszeti-katasztrofa-ezreket-koltoztettek-el-tajfun-miatt-a-fulopszigeteken.html