Fülöp-szigetek hurrikán vihar trópusi vihar tájfun Haiyan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Odaért az év legerősebb tájfunja a Fülöp-szigetekre. A kormány szerint 12 millió embert fenyeget a veszély, több mint százezer embert már kiköltöztettek, a leginkább fenyegetett tartományokban nincs iskola, nincsenek nyitva a hivatalok és az üzletek sem.

Hatméteres hullámokkal és óránként több mint 300 kilométeres széllökésekkel érkezett a Haiyan néven emlegetett tájfun a Fülöp-szigetekre, amelyet az év leghevesebb viharának tartanak. Nem csoda, hogy ez a szél áramkimaradásokat okozott, megrongálta a telefonhálózatot, továbbá fennakadásokhoz vezetett a közúti és a légi közlekedésben. Az aggodalmak szerint a magas hullámok földcsuszamlásokat okozhat a part menti térségekben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A leginkább fenyegetett tartományoknak nincs iskola, a hivatalok és az üzletek zárva tartanak, a kórházakban pedig megerősítették a készenlétet - írja az MTI. Bár a kormány szerint 12 millió embert fenyeget veszély, eddig egyetlen halálos áldozatról tudnak, aki áramütést szenvedett és meghalt.
A Haiyan a várakozások szerint szombatig sújtja a Fülöp-szigetek térségét, majd továbbhalad Vietnam felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.