A műsorvezető milliós pénzbüntetést kapott közokirat-hamisítás miatt.

Jogerősen elítélte a Fővárosi Törvényszék Liptai Claudiát közokirat-hamisítás miatt hétfőn. A műsorvezető azért kapott több mint egymillió forintos pénzbüntetést, mert elhunyt édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát használta egy parkolásnál - írja az MTI.

Forrás: TV2

A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság februári döntését, amelyben bűnösnek találta a színésznőt és 150 napi tételnyi, naponként 7 ezer forintos pénzbírságot rótt ki rá. Clau a Centrál Színház Pletykafészek című előadásának főszerepét alakította a vádbeli estén, 2011. április 13-án, amikor kocsijával a művészbejárótól nem messze, a VI. kerület Révay utcában leparkolt. A büntetőperben még az elsőfokú eljárás során tanúként meghallgatott fotóriporter azt mondta: a művésznőre várakozott kollégájával, mert arra számítottak, hogy előadás után rajtakapják egy férfi ismerősével, és fényképes riportot készíthetnek. Ez a tervük ugyan meghiúsult, de közben a tanú lefényképezte a színésznő parkoló autóját, benne a jól látható mozgáskorlátozott-igazolvánnyal. Utóbb kiderült, a dokumentumot 2010 tavaszán állították ki Claudia édesanyjának részére, aki 2010 augusztusában elhunyt.

A büntetőperben Claudia már nem tett vallomást, a másodfokú tárgyaláson nem is jelent meg. Védője elsősorban azt vitatta, hogy védence szándékos bűncselekményt követett el, továbbá azt mondta: bizonyíték sem szól ügyfele ellen. A bíró viszont azt mondta: a történet egyszerű, a vádlott nem volt jogosult használni a parkolási igazolványt. Liptai védője a bíróságról távozóban újságíróknak nem kívánt nyilatkozni, de előrevetítette, hogy felülvizsgálati kérelemmel fognak élni a jogerős döntéssel szemben.

 

Zavaráról mesélt Liptai Claudiahttp://www.life.hu/szeress/20131030-liptai-claudiat-a-tv2-sztarban-sztar-cimu-musoraban-megcsokolta-bereczki.html Esztergályos beszólt Liptainakhttp://www.life.hu/legykepben/20131019-esztergalyos-cecilia-szineszno-beszolt-liptai-claudianak-a-tv2-mr-es.html Liptai Claudia sugárzik a szerelemtőlhttp://www.life.hu/szepulj/20131005-liptai-claudia-musorvezeto-kedvesevel-benjaminnal-erkezett-a-tarsas-jatek-bemutatojara.html Liptai Claudia zsűrizi a sztárokathttp://www.life.hu/szorakozz/20130924-liptai-claudia-a-tv2-musorvezetoje-a-sztar-a-sztarban-cimu.html Liptai Claudiával nyaralnának a legtöbbenhttp://www.life.hu/szorakozz/20130923-liptai-claudia-szineszmusorvezetovel-nyaralna-a-legtobb-magyar-egy-friss-felmeres.html