Egy belga asszony több mint egy évig feküdt egy ágyban elhunyt férje mellett. A szomszédok nem gyanakodtak, csak a kifizetetlen albérleti díjra figyeltek fel a hatóságok.

Életre kelt William Faulkner A Rose for Emily című novellája. Egy belga nő annyira maga alatt volt férje halála miatt, hogy nem is jelentett be a hírt. Inkább a holttest mellett aludt egy éven át – írja a Daily Mail, ahol sokkoló képeket nézhetsz meg a mumifikálódott tetemről.  

IllusztrációForrás: Thinkstock

A 79 éves férfivel valószínű, egy asztmaroham végzett tavaly novemberben, de 69 éves neje továbbra is vele töltötte az éjszakáit, az oszladozó hullaszag ellenére. A szomszédok semmi furcsa szagot nem észleltek. Néha érezték, hogy büdös van, de arra gondoltak, a szemetesből jön. Akkor kezdtek gyanakodni, amikor a háziúr bejelentette, hogy a pár 2012 óta nem rendezte költségeit. A lakásban ezután megtalálták a férfi maradványát. 

Egy patológus azt mondta: egy test száraz, meleg környezetben tud mumifikálódni. „Ebben az esetben a test az ágyban rohadt el belső szerveivel együtt” – fejtette ki Philippe Boxho. Hozzátette: az ágyban rovarok hemzseghettek, ahogy a test kezdett oszladozni.