öngyilkos segítségnyújtás Fókusz (tévéműsor) Blaha Blaha Lujza tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsírta magát a Fókusz kamerái előtt a férfi, aki megpróbálta megmenteni a Blahán az öngyilkost. Azt kérdezi magától nem tehetett-e volna többet, mást, hogy a férfi életben maradjon a mentők kiérkezéség.

Úgy gondolja, hogy az emberek nem akartak segíteni - és Ferenczi Gábor ezt nem bírja megérteni. Nem bírja megérteni azt sem, hogy mások miért fotóztak inkább ahelyett, hogy legalább letakarták volna valamivel a haldokló férfit. A Fókusznak birtokába jutott egy, a helyszínen készült videófelvétel, és ezen látszódik, hogy Ferenczi Gábor teljesen egyedül térdel a meztelen férfi mellett az úttesten, senki nem segít neki.

Fotó: Jászai Csaba/MTI

A riportban azt kérte a férfi: "aki köszönetet szeretne mondani vagy büszke rám, az tegyen egy fekete szalagot a bal vállára, a kabátjára, hogy szégyen legyen az, hogy ha az enyémen nincs, mert akkor én nem mennék oda?"

A segítségnyújtás elmaradásának "pszichológiájáról" mi is írtunk korábban - olvasd el!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.