Bálint Antónia nemrég megjelent könyvében arról írt, hogy Pataki Zita, az RTL Klub időjósa neki köszönheti a karrierjét. Zita viszont másképp emlékszik a történtekre.

A Hajdú Péter szerint cefreszagú Bálint Antónia már három hónapja dolgozott az RTL Klub időjósaként, amikor egyetemre kezdett járni. Váltótársa nem volt, a kettőt pedig nehezen tudta együtt csinálni. Nem bírta a strapát, hogy reggel, délben és este is ő volt a képernyőn. Kibukott idegileg.
"Egy alkalommal rácsaptam a hírigazgatóra az ajtót, és elmondtam neki, ha nem keres mellém valakit, nem fogom bírni. A szerződésem szerint elejétől fogva hárman kellett volna lennünk. Rám bízta a válogatást. Rengeteg embert néztem meg, de valahogy nem találtam megfelelőt. Ekkor egy nem annyira szép, ám nagyon jó hangú, rendkívül értelmes, dekoratív hölgy állt kamera elé. Gyönyörűen beszélt, meg tudta oldani a feladatot, és kedvesen mutogatott a képernyőn. Ő volt Pataki Zita. Futottam a kazettával a hírigazgatóhoz, hogy megvan, ő az! Megnézte, és annyival nyugtázta a dolgot, hogy nem elég szép. Elhatároztam, hogy nem hagyom annyiban a dolgot, és foggal-körömmel harcolok Zitáért. (...) Felvették."

Forrás: RTL Klub

Azóta a szépségkirálynőből időjóssá avanzsált, szennyeskiteregető Toncsi már nem a csatorna munkatársa, míg a világvége napján, titkos esküvőn férjhez ment Zitama is az RTL -en mondja az időjárást.
"Érdekes, én nem emlékszem ilyenre. Én az akkori hírigazgatóhoz mentem be először. Riportert keresett a csatorna, és Pokrivtsák Mónika, egykori RTL-es műsorvezető pszichiáter édesapja biztatott, hogy jelentkezzek az állásra. Akkor még főállású tanár néniként dolgoztam, a tévézést csak kiegészítésnek gondoltam. Amikor a hírigazgatóhoz kerültem, már betelt az állás, de mivel időjárás-jelentőt kerestek, átküldött Toncsihoz egy próbafelvételre. Sohasem gondoltam, hogy Toncsinak köszönhetem az állásomat, ha valaki tehetséges, akkor felveszik a televízióhoz, ez egy felelős döntés, komoly dolog. A hírigazgató bízott bennem és felvett. De még mindig jobb, hogy ez a legenda kering, minthogy azt gondolják rólam, összefeküdtem valakivel, és azért kaptam a képernyős lehetőséget. Úgy gondolom, egyedül a Pokrivtsák családnak köszönhetem, hogy egyáltalán elindultam ezen az úton" - osztotta meg velünk a gondolatait Zita.