Az abszolút kezdők egyike, a VII. OTP Bank Lovas Világkupa mezőny egyetlen hölgy versenyzője Détár Enikő. A színésznőt a Nemzeti Vágta egyik lovas dámájaként már láthatta a nagyérdemű, de a hintóba elegánsan belibbenni azért nem ugyanaz, mint a fogatot hajtani. Enikő mégis belevágott.

A lovas világkupa szervezői vagány nőket akartak látni a kupa jótékonysági sztárfutamában, és ekkor merült fel Enikő neve. A színésznő, aki igent mondott a felkérésre, sportos életet él, az egyik színdarabban vív is.  Évek óta nem versenyzett nő, az utolsó Kőbán Rita volt, pedig a lovassport nem csak férfiaknak van kitalálva. Pontosan ezért nincs is külön férfi és női kategória, ebben a sportban mindkét nem egyenértékű. Enikő annak ellenére mondott igent, hogy lóiszonya van, ugyanis főiskolás korában levettette magáról egy ló. Ez ellen már a Nemzeti Vágtán is küzdött, pedig ott csak dáma volt. Lázár Zoli fogathajtó világbajnok készíti fel Enikőt, aki plusz edzéseket is vesz, nehogy leégjen.

Forrás: Váraljai Fotó Stúdió

"Fizikailag nehéz, de ez hihetetlen adrenalint ad. Szerencsére bírja a karom és a hátam is a kemény edzéseket. Egy nagyon dinamikus zenét választottam a versenyzéshez, de nagy csodára nem számítok, őszintén bevallom, a túlélésre játszom" - árulta el a színésznő.

Forrás: Váraljai Fotó Stúdió