MInt ahogyan a Life.hu megírta, a vasárnap esti X-Faktorból Szabó Ádámnak kellett távoznia. Párbajellenfele Csordás Ákos volt, aki a legjobb négy közé jutott. 

Nehéz helyzetbe került Tóth Gabi az X-Faktor nyolcadik döntésében. Az énekesnőnek két mentoráltját kellett buzdítania a párbaj előtt. Ráadásul, ahogyan néhány héttel ezelőtt Alföldi Róbertnek, neki is elsőként kellett kimondani, hogy kit vinne tovább a négy legjobb közé. A sírás határán álló Gabi elmondta, hogy azért választotta Ákost, mert ő még jobban támogatásra szorul, mint Ádám.

Fotó: Bársony Bence/RTLKLUB

"Kétségbe voltam esve, mert a két mentoráltam közül kimondani az egyiknek a nevét, nagyon nehéz. Csakis az alapján döntöttem, hogy Ádámnak már biztos helye van a szakmában, ő már szárnyalni fog, amíg Ákosnak még nagyobb szüksége van az X-Faktor adta ismertségre, hírnévre, népszerűségre" -magyarázta Gabi. Az egyetlen női mentor azt is hozzátette, a srácokkal már szombat este felkészültek arra, hogy párbajozniuk kell, és arra is, hogy esetleg egymással kell "megmérkőzniük". "Mondtam nekik, hogy ez most benne van a pakliban, nem akartam, hogy sokkot kapjanak vasárnap este" - idézte fel a történteket Gabi. 

Szabó Ádám elárulta, egyáltalán nem sértődött meg azon, hogy Gabi Ákost választotta. "Nagyon jól érzem magam. Felszabadultam. Nem azért sírtam, mert szomorú vagyok a kiesésem miatt, hanem azért, mert meghatódtam, hogy egyáltalán eddig eljutottam. Tulajdonképpen két éve kezdtem énekelni, kezdő vagyok a szakmában. Tudom, hogy most itt nem áll meg semmi, minden pörög tovább. A jövőben saját dalokat is szeretnék írni" - mesélte és kiemelte, nem csupán a népszerűség a hozadéka a műsornak, hanem az is, hogy olyan barátokra tett szert, mint Csordás Ákos. "Biztos, hogy ezután is szoros marad a viszonyunk, és szurkolok neki, hogy a végéig meneteljen" - tette hozzá. 

Fotó: Bársony Bence/RTLKLUB

Mint ahogyan eddig is, a kommentelők között heves szópárbaj alakult ki arról, kinek kellett volna mennie, és kinek maradnia. Többen például elfogultsággal vádolták Gabit, mások a döntését kérdőjelezték meg, és persze sokan egyetértettek vele. Néhány komment az oldalról: 

"Tóth Gabi! Nagyon pocsékul döntöttél!"

"Itt most senki ne szidja egyikőjüket sem, mert Gabinak nagyon fontosak! És Gabit még mindig a sírógörcs kerülgeti, ez dráma volt."

"Úgysem lesz semmi Ákosból, mert a jövő héten úgyis kiesik. A lányok sokkal jobbak, sőt még a csapat is. Ádámmal még lett volna esélyetek a döntőig eljutni. Ákossal nem."

"Nem elfogadható Ádámmal kapcsolatban az az érv, hogy ő már egyenesben van. A hangi produkciót kell nézni, az pedig neki magas színvonalú. Szinte hátrányt okozott neki a harmonikatudása."

"Gabi, igazán büszke lehetsz magadra. Nagy tehetséggel megérezted, hogy kiben lakozik igazi tehetség. Bebizonyosodott, hogy mind a kettőjüknek igenis helye van ebben a versenyben. Azok, akik eddig vitatták a te mentori tevékenységedet, azok közül remélem, néhányan most elgondolkoznak, hisz két versenyződ is eljutott a legjobb ötbe!"

Forrás: RTL Klub

"Én egyáltalán nem tudom elfogadni, aki millió ember előtt nem mond igazat! Ilyet mert mondani, hogy ő egyformán segítette, szereti a fiúkat! Mindenki látta, hogy Gabika rajong Ákosért! Az nem indok, hogy azért menjen Ádám, mert ő már megállja a helyét, de nem azért, mert Gabika olyan 'jó' mentora volt, hanem azért, mert szorgalmasan végigcsinált egy zenészi tanulmányt, amit Ádám szülei támogattak. Ádám, már most több, mint a Gabi!"