Minden film a castinggal kezdődik, ahol a szereplőket kiválasztják a producerek. A felnőttfilmek világában sem zajlik ez másképp. A különbség annyi, hogy itt csak a lányokat castingolják, levetkőzve lefotózzák őket, és az elkészült képek alapján választják ki a megfelelő főszereplőt.

G. Attila gyártásvezető több mint tíz éven át dolgozott neves hazai és külföldi felnőttfilmeket gyártó producerekkel. Legutóbb Krasznai Tünde múltjáról árult el titkokat, ezúttal pedig a szereplőválogatások világába avatja be a Life.hu olvasóit.

G. Attila munka közbenForrás: Lux Video

"Általában a producerek előre megadták, hogy kit keresnek: ducit, vékonyat, szőkét, feketét. Így a castingra csak azokat a lányokat hívtuk be, akik megfeleltek a paramétereknek. Ha 10 lány kellett a készülő filmhez, akkor általában 30 lányt castingoltunk" - kezdi Attila, akinek külön módszere volt arra, hogyan motiválja arra a lányokat, hogy eljöjjenek a válogatásra. "Az én cégemnél ez úgy zajlott, hogy a lányok azért, hogy bejöttek castingra, kaptak úgynevezett taxipénzt. Így nem maradt bennük rossz érzés, ha mégsem választották be őket és szívesen eljöttek a válogatásokra. Akit pedig kiválasztottak, attól ezt a pénzt a keresetéből levontuk" - tért ki a részletekre a volt gyártásvezető.

"A lányokat a producer és a fotós nézte meg. Meztelenre kellett vetkőzniük és naturális fotót készítettek róluk. Ilyenkor kiderült, van-e tetoválás rajtuk vagy heg a testükön, amit majd el kell rejteni sminkkel. Tehát a válogatás tulajdonképpen egy aktfotózás volt. A választást sosem árultuk el rögtön. A casting után összeültünk a producerrel és együtt kiválasztottuk a szereplőket. Megadták nekem, hogy kiket kell felhívni és időpontot egyeztetni" - meséli Attila, aki egy meglepő dolgot is megosztott.

IllusztrációForrás: Thinkstock

"Sok producer szeretett kezdő lányokkal dolgozni. Az amerikai produkciók pedig kifejezetten a naturális lányokat keresték. Azt nem szerették, ha valakinek szilikonmelle volt, vagy tetoválást viselt. Mivel megbízható iroda voltunk, sosem kellett hirdetés alapján keresni a lányokat, mert akik dolgoztak már velem, szívesen elhozták a barátnőiket" - magyarázta Attila, majd hozzátette: "A fiúkat sosem kellett castingolni. Kialakult egy profi 20 fős gárda és ők dolgoztak mindenkinél. Újoncok csak nagyon kis költségvetésű filmben szerepeltek. A férfiakat mindig a producer intézte, tudta, itthon kik a legjobbak, és ő megbeszélte velük a munkát. Érdekes, hogy mégis a lányok voltak jobban megfizetve a felnőttfilmek világában. A fiúk közül csak a legnagyobb nevek kaptak ezer dollár feletti munkákat" - hangsúlyozta Attila, aki következő alkalommal a legkülönlegesebb forgatási helyszínekről mesél.