Kovács Kati egyik szeme sír, a másik pedig nevet, amikor újból visszanézi ötven évvel ezelőtti szerepléseit. Az M3-as retró csatornán hamarosan képernyőre kerülnek olyan felvételek a fiatal énekesnőről, amiket még ő maga sem látott.

Az énekesnő hamarosan beletekinthet a fiatalságába, visszanézheti, hogyan állt színpadra a tévézés kezdetekor, és mit csinálna ma már másképpen.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Mennyire rohan az idő, olyan, mintha mindez csak tegnap történt volna és nem ötven évvel ezelőtt. Kíváncsian várom, hogyan néztünk ki fiatalon. Az egyik szemem sír, a másik nevet, amikor majd megnézem a produkciót. Magunkat visszanézni felkavaró és megrázó élmény, de ugyanakkor örülünk, hogy még itt vagyunk, és mindnyájunknak kicsit könnyes a szeme, amikor nézzük a régi kollégákat, Tamási Esztert, Takács Józsefet, Varga Marikát, akiket jól ismertünk, és már nincsenek velünk. Nosztalgikus hangulatban, a sírás határán vagyok, amikor előttem a múltam. Ezt a felvételt, amit majd lejátszanak, nem láttuk, nem voltak visszatekintések az évekkel ezelőtti produkciókra" - mesélte Kovács Kati, aki 18 éves volt, amikor a gimnáziumi amatőr zenekarával az első Ki mit tud?-on elindult. Az igazi sikert 1965-ben a második Ki mit tud? hozta meg számára, amire az édesanyja adta be a jelentkezést.

A magyar televíziózással együtt lettünk ismertek, 1964-ben már szerepeltem a tévében, innen datálom a profi működésemet. Ez nem volt kitaposott út, nem láthattuk a kollégáktól, hogyan kell bejönni a színpadra, beszélni. Mi ezt magunknak teremtettük meg. Elég erős egyéniségek voltunk, akiknek nem segítettek stylistok, fodrászok abban, hogyan kell kinézni, mindenki a saját karakterének, egyéniségének megfelelően viselkedett. Éppen ezért megkülönböztethetők voltunk, nem váltunk tucattermékké, pedig lehet, hogy akartunk volna. A televíziózás úttörő dolog volt, és mi szervesen hozzánőttünk az ország életéhez." -mesélte Kati, aki saját feldolgozott dalaival szemben elég kritikus.