Országos Meteorológiai Szolgálat vihar széllökés másodfokú készültség riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodfokú riasztás van Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyében, illetve Budapesten is a viharos szél miatt.

Egyre több térségre ad ki másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos erősségű szél miatt. Azt írják, a legerősebb széllökések általában 60-85 km/h között alakulnak ma, de Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyében, illetve Budapesten, míg holnap a Dunántúl északkeleti részén és Pest megyében 85-90 km/h fölötti lökés is lehet.

Forrás: AFP

Éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Az erős szél miatt az ország összes többi megyéjében elsőfokú riasztás van. Ezeken a helyeken óránkénti 70 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekre is lehet készülni. Vigyázzatok magatokra és társaitokra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.