Dr. Czeizel Endre a héten a mozikba került magyar filmben, a Coming Outban is szerepet kapott. Önmagát alakította, és szemmel láthatóan jó formában volt, pedig ekkor már tudta, hogy a halálos kórral kell megküzdenie.

Mindenkit megnyugtatott, hogy a homoszexualitás nem öröklődik, majd az ilyen irányultságú emberek kromószómáiról tartott rövid előadást Czeizel Endre az új magyar vígjátékban, amelyben Csányi Sándor meleg férfit játszik. Czeizel betegsége ellenére vállalta a forgatást, pedig a film készítésekor már kemoterápiás kezelés alatt állt. Májusban derült ki, hogy leukémiás és több hónap kezelés után gyógyult meg.

Forrás: TV2/Aktív

"Egyáltalán nem látszott rajta, hogy beteg lenne, vagy beteg volt korábban. Az első szóra elvállalta a forgatást, örömmel dolgozott, élvezte, hogy még egy könnyű magyar komédiában is szükség van a tudására" - árulta el a film rendezője, Orosz Dénes.

A betegeskedő Czeizel Endrére még jobban odafigyel az ország. A harmadik jótékonysági maci-árverésen 300.000 forintért kelt el a neves genetikus macija.

Fogadj Örökbe Egy Macit
A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány december 3-án tartotta évvégi jótékonysági árverését. Az eseményhez 22 magyar híresség ajánlotta fel kedvenc plüssmaciját és személyes tárgyát. A fogyatékkal élők munkahelyteremtéséért létrehozott kezdeményezés hatalmas sikert aratott, hiszen a keddi aukción 4 millió forint gyűlt össze. Másnap pedig újabb hírességek álltak a kampány mellé.