Meghalt a világhírű egyensúlyozó művész

Forrás: Youtube -
Henri Rechatin akrobata tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 82 éves korában elhunyt francia akrobata számos hajmeresztő produkciót vitt véghez szerte a világban.

Henri Rechatin, művésznevén csak Henry mutatványai alapján nem ismert lehetetlent. Egyensúlyozott a Grand Canyon és a Niagara-vízesés fölött, végiggyalogolt a 3842 méter magas Aiguille du Midi hegycsúcsra turistakabinokat szállító drótkötélen. 1996-ban egy szék hátsó lábán „üldögélt" a 44 méter magas moszkvai Rosszija szélén.

Henri Rechatin Forrás: Youtube

Henry a széket nehezítésképpen két lefordított üvegpohárra és egy szintén üvegpohárra állított székre helyezte. 1975-ben pedig egy olyan emelvényen egyensúlyozott a Niagara-vízesés fölött, amelyet egy kifeszített drótkötélen végigguruló motorkerékpárhoz erősítettek, miközben felesége a vállára helyezett rúdon lógott. A mutatvány pikantériája, hogy a járművet a művész barátja, Frank Lucas vezette. De a legtöbben mégis arról a produkciójáról ismerik, amikor 1973-ban hat hónapot töltött egy Saint-Étienne-i szupermarket fölött kifeszített kötélen. A kötéltáncos halálhírét Maurice Vincent francia szenátor, Saint-Étienne polgármestere jelentette be – adta hírül a 444.hu.

Henry egyik őrült mutatványát az alábbi videóban is megnézhetitek:

Ismeretlenek zaklatják VV Attiláthttp://www.life.hu/legykepben/20131230-az-rtl-klub-egykori-valovilag-szereplojet-attilat-ismeretlenek-zaklatjak-az-interneten.htmlÚj, fiatal pasit villantott Kiszel Tündehttp://www.life.hu/legykepben/20131230-kiszel-tunde-uj-pasit-villantott.htmlTovábbra is kómában van Schumacherhttp://www.life.hu/legykepben/20131230-michael-schumacher-hetszeres-f1-vilagbajnokot-mesterseges-komaban-tartjak-sibalesete-utan.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.