Ezért január 6 az év legkomorabb napja

Forrás: Thinkstock -
karácsony depresszió fáradtság munkahely válás Január 6 Blue Monday szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy internetes kutatás szerint január első hétfője a legszomorúbb nap az egész évben. Kiderült, miért.

Depressziósnak érzed magad? Nyugalom, nem vagy vele egyedül. Ma ugyanis Blue Monday, azaz Bús Hétfő van, ami az év talán legszomorúbb napja. Ha nem tudod a miértre a választ saját tapasztalatból, akkor segítünk megfejteni.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A nagy többség most tér vissza a munkahelyére a karácsonyi dőzsölés után. Az ünnepi hangulat már oda, a fenyőfa díszeit le kell bontani, a fejedben az jár, mennyit költöttél 2013-ban karácsonyi ajándékokra, miközben már a munkában is teljesítened kell. Az emberek nagy része kialvatlannak és erőtlennek érzi magát. Kutatók szerint ilyenkor sokkal több a negatív hozzászólás a közösségi oldalakon, a kommentelők kedvtelenek, különösen igaz ez a férfiakra. Sőt, kiderült az is, ez a legnépszerűbb nap a válás elindítására. Januárban kétszer annyian vetnek véget házasságuknak, mint a második legforgalmasabb hónapban, szeptemberben – írja a Daily Mail.

Csak, hogy pozitívan zárjuk a cikket, itt vannak az év legpompásabb napjai is. Felmérések szerint az év legboldogabb napjai a következők: szenteste, december 25-e, szilveszter este, január 1-je, Valentin nap.

Banderas mellett mosolyog Vajna Tímeahttp://www.life.hu/legykepben/20140106-vajna-timea-andy-vajna-felesege-antonio-banderassal-sielt-egyutt-aspenben.htmlKoncz Zsuzsa konfliktusa a köztévévelhttp://www.life.hu/legykepben/20140106-koncz-zsuzsa-enekesno-arcat-engedely-nelkul-hasznalta-fel-a-kozteve-az-uj-m3-as-csatorna.htmlFürdőruhás fotó a tini Lilurólhttp://www.life.hu/legykepben/20140106-lilu-az-rtl-klub-musorvezetoje-nosztalgikus-furdoruhas-fotot-posztolt-facebookjara.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.