A villa legújabb, rangidős lakója, VV László igencsak ismert ember Szombathelyen, és nem csak a városban közismert családja miatt. A férfi a szombathelyi újságok, a bűnügyi krónika egyik szereplője.

Húsz család biztosan átkozza azt a pillanatot, amikor a Petőfi telepi, Napfény lakóparkban fizetett be egy lakásra. A többségében hitelből épült otthonok tulajdonosait a bank kilakoltatással fenyegette meg, amelyre szerencsére eddig nem került sor. A sorházakat kivitelező kft. tagja és vezetője volt - új nevén -  VV Laci, aki tegnap este költözött be a villába.

Forrás: RTL

A Laci cége által kivitelezett házak miatt egymás után érkeztek a feljelentések, majd 2006-ban nyomozás indult. A beruházó az el nem végzett, de kiszámlázott munkákat sérelmezte, miközben sorban eltűntek a szép otthonra vágyó befizetők előlegei, amit a Napfény Lakópark Kft. képviselője, Laci szedett be. Ez a több mint 50 millió forint mégsem került a pénzintézeti számlára, hanem  Laci azt részben magán- és egyéb üzleti céljaira használta fel. Hosszú évekig tartó nyomozás után a bíróság megállapította, hogy valószínűleg 52,1 milliót tüntetett el. Igaz, ebből később 26,6 millió megtérült, de a Szombathelyi Törvényszék sikkasztásért 4 év letöltendő börtönbüntetésre és 5 év közügyektől való eltiltásra, 25,5 millió forint vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a védők ugyanis felmentést kértek. A férfi fellebbezett, majd másodfokon hatályon kívül helyezték az ítéletet, mert kevésnek találták a bizonyítékokat. Az ügy nem záródott le, jelenleg is folyamatban van a megismételt elsőfokú eljárás.