Április 6-án mehetünk majd szavazni

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
Parlament voksolás Áder János parlamenti választások szavazás választások április
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Köztársasági Elnöki Hivatal szombat délutáni közleményében adta ki, hogy Áder János 2014. április 6-ra írta ki az országgyűlési választást. Így ezen a napon járulhatunk majd az urnákhoz - tájékoztat az MTI.

Az Origo információi szerint az április 6-i időpont indokaként szerepel, hogy az utóbbi három országgyűlési választás alkalmával Magyarország polgárai minden egyes alkalommal április első felében juttathatták kifejezésre akaratukat.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Fontos határidők:

A hatályos jogszabályok szerint a nagyjából 8 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választójogosultnak február 7. után kell kézhez kapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést.

A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, azaz február 15-én indul.

Az egyéni választókerületekben a jelöltek március 3-ig gyűjthetik az ajánlásokat az ajánlóíveken.

A nem magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgároknak március 22-ig kell felvetetniük magukat a névjegyzékbe a Nemzeti Választási Irodánál.

A választás napján külföldön tartózkodó választópolgárok Magyarország nagykövetségein és főkonzulátusain akkor szavazhatnak, ha a helyi jegyzőnél március 29-ig jelentkeztek a külképviseleti névjegyzékbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.