Földrengés rázta meg vasárnap hajnalban hazánkat!

Forrás: MTI/Komka Péter -
földrengés Szeizmológiai Obszervatóriuma szeizmológia épületkár Richter-skála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
64 településen, köztük Budapesten is érzékelhető volt vasárnap hajnalban, a Nógrád megyei földrengés- írja az Origo.

A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengés kisebb károkat okozott, a szakértők szerint a következő hónapokban utórengések is várhatóak.

Forrás: MTI/Komka Péter

Cserhátsurány közelében mozdult meg a föld hajnali 3 óra 34 perckor, majd az első rengést, 12 perc múlva egy újabb, 3,4-es rengés követte, adta hírül a a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet (MTA CSFK CGI) Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére 38 jelzés érkezett, de személyi sérülésről, épületkárról szerencsére nem kaptak bejelentést.

Földrengés volt Baranyábanhttp://www.life.hu/legykepben/20131201-foldrenges-volt-baranya-megyeben.htmlSopronban is érezték az osztrák földrengésthttp://www.life.hu/legykepben/20130920-foldrenges-volt-pentek-hajnalban-burgenlandban-meg-sopronban-is-ereztek.htmlSzámmisztika: a japán földrengés nagy tanulságahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110315-szammisztika-a-japan-foldrenges-nagy-tanulsaga.htmlFöldrengés és gázrobbanás: 1600 halott és eltűnt Japánbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110312-foldrenges-es-gazrobbanas-1600-halott-es-eltunt-japanban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.