Vajon énekel, táncol, biciklizik, kutyájával bohóckodik, vagy talán mesét mond majd az ötödik széria legkülönlegesebb indulója? A Life.hu bekukkantott a kulisszák mögé, és csak úgy kapkodtuk ide-oda a fejünket a legmeglepőbb produkciók láttán. 

Körülbelül négyezer produkciót kell meghallgatniuk a szerkesztőknek, mire kiválasztják azokat a tehetségeket, akik bemutatkozhatnak az RTL Klub képernyőjén. Öt teremben zajlik a válogatás a produkciók méretétől függően, a soktagú tánccsapatok a nagyobb stúdióban, az egy-két fős ének, próza és humor kategóriába tartozók a kisebbekben adják elő magukat. Reggel 10 órakor kezdődik a válogatás és addig nem térnek nyugovóra a szerkesztők, amíg mindenkit meg nem hallgatnak. A vidékieknek sem kell izgulniuk, hogy lemaradnak az utolsó hazafelé tartó vonatról, őket előreveszik, ha még estefelé is várakoznak a meghallgatásra. Mindenki kap egy esélyt, mindenkiben benne van a lehetőség, és mindenkinek azt kell éreznie, hogy amikor bemegy és megmutatja magát, a castingért felelős stáb elhiszi róla, hogy akár a győztes is lehet.

Oláh Vivien, 11 éves, énekes

„Dunakesziről jöttem, csak az iskolában tanultam eddig énekelni. Radics Gigi Úgy fáj című dalát fogom előadni. Az apukám és környezetem biztatott, hogy eljöjjek életem első tehetségkutatójára."

Kovács Gyopár és Bálint testvérpár zenekara

„A gyerekeknek fontos, hogy megmutassák magukat, mivel zenész családból származnak, de én is szeretném, ha ez a vonal folytatódna. Tehetségesnek tartom őket. 10 évet zenéltem különféle zenekarokban, klarinétoztam, doboltam, sok zenészt ismerek. A fiam számára meghatározó volt, amikor összehozott a sors a Roy és Ádám együttes dobosával, Csányi Zolival. Amikor Bálint életében először, 7 évesen lement őt meghallgatni, akkor kapott kedvet a doboláshoz, nem én erőltettem. Utána nem tudtam, de nem is akartam őt eltántorítani tőle. Már saját dobszerkója van, ami félmilliós értéket képvisel” – mondta el az édesapa.

 

Még több fotóért kattints a képre!Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 Dog dancing, Kovács Mariann és Zora kutyus

"Dog dancing versenyen már korábban is indultunk, tavaly a második helyen végeztünk. Három évvel ezelőtt egy székesfehérvári kutyamentő alapítványtól vettem magamhoz Zorát, ő egy keverék kislány kutyus. Ezt az egészet egy nagy játéknak fogja fel és nagyon szeret játszani."

Éneklő szakácsok

„Magyarnóta-énekesek vagyunk, akik szívesen kalandoznak a gasztronómia és a nóta világában. A magyar nóták és a közismert slágerek szövegét írtuk át gasztronómia jegyében és a műsorunkkal főzőversenyekre járunk fellépni" – mondta Kolostyák Gyuszi.

Kattints a képre a további fotókért!Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Szukonyik Sándor, táncos

"Mezőkövesdről jöttem, robotmixet fogok táncolni. Már 10 évet letáncoltam, sok mindent elértem, a produkciómmal bejártam Borsod megyét. 40 éves létemre még mindig tudok annyit, mint régen, és most megpróbálom Magyarországnak megmutatni, hogy vagyok olyan klassz csávó, mint azok, akik megnyerték a korábbi Csillag születik valamelyikét" 

Klátyik Attila, énekes

"Két rocknótát fogok énekelni Vikidál Gyula repertoárjából, az  Engem ne sajnáljatok című, 80-as Dinamit albumról, és az István a királyból a Szállj fel szabad madárt. Nem izgulok, nem túl sokat gyakoroltam, egyszerűen fejest ugrok a medencébe, csak legyen benne víz!"

További versenyzőkért kattints a képre!Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Ormán Bara Gábor, biciklis

"Erdélyből jöttem, de nem biciklivel. Bringázni fogok, különféle pörgéseket, ugrásokat fogok bemutatni, remélem, elnyerem a zsűri tetszését. Már részt vettem egy romániai tehetségkutató show-ban, ahol az elődöntőig eljutottam, de sajnos ott úgy éreztem, hogy hátrányos helyzetű vagyok magyarlént. Úgy gondoltam, hogy itt is megpróbálkozom, hátha jobban sikerül."

 

Még több fotóért kattints a képre!Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Unique Drew tánccsoport

„Kifejezetten a CSISZ-re alakultunk, öten vagyunk, Budapestről jöttünk. Már tavaly is itt voltunk a válogatáson, de akkor egy másik, csak fiúkból álló csapattal jöttünk. Akkor a Quantummal szembeni, sorsdöntő párbajon elvéreztünk. Ez nagy csalódás volt, de azóta még többet dolgoztunk a sikerért (..)" –mondta az együttes vezetője.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu