színésznő Ferrari Violetta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 84. évében csütörtökön elhunyt Ferrari Violetta, az ötvenes évek egyik legnépszerűbb hazai színésznője - tudatta évfolyamtársa, Gordon Zsuzsa színésznő az MTI-vel.

A Jászai Mari-díjas színésznő 1930. április 25-én Hódmezővásárhelyen született, gyerekszínészként kezdte pályáját.

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1949-ben szerzett diplomát, s ezután a Nemzeti Színház szerződtette, ahol klasszikus és kortárs drámák vezető szerepeit játszotta. 1950-től filmezett. Többek között a Civil a pályán, a Föltámadott a tenger, a 2 x 2 néha 5 és a Gázolás című filmben játszott.

1956-ban elhagyta Magyarországot, és az NSZK-ban telepedett le, ahol másodszor is színészi egzisztenciát teremtett. Ausztriában és Olaszországban is élt. 1997-ben hazatért. Budaörs díszpolgára volt, temetéséről később intézkednek.

Elhunyt Balázs-Piri Balázs http://www.life.hu/legykepben/20140121-meghalt-balazs-piri-balazs-munkacsy-mihaly-dijas-grafikus-karikaturista.htmlElhunyt Török Gyula olimpikonhttp://www.life.hu/legykepben/20140112-hetvenot-eves-koraban-elhunyt-torok-gyula-okolvivo-a-romai-olimpia-legsulyu-bajnoka.htmlElhunyt a legendás Everly Brothers fiatalabb tagjahttp://www.life.hu/legykepben/20140104-elhunyt-a-legendas-everly-brothers-fiatalabb-tagja-phil-everly.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.