téli olimpia olimpiai fáklya önkéntes Magyar Olimpiai Bizottság zászló lobogó Szocsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyitóünnepség csak pénteken lesz, de már csütörtökön is vannak selejtezők a szocsi téli olimpián. A magyar zászlót már felvonták az olimpiai faluban.

Felvonták a magyar lobogót csütörtökön a szocsi téli játékok tengerparti olimpiai falujában. A húszperces ünnepség a magyar csapat bevonulásával kezdődött, a sportolóknak és vezetőknek önkéntesek álltak sorfalat, miközben kis magyar zászlókat lengettek – tudósít az MTI.

Hajrá magyarok! Forrás: MTI

A főtéren a kizárólag a magyaroknak rendezett ceremónián Irina Szluckaja, az olimpiai falu alpolgármestere köszöntette a csapatot, amelyet ezúttal a gyorskorcsolyázók képviseltek, mivel a síelők a két hegyi faluban laknak. "Sok szerencsét! Kívánom, hogy mindannyian életetek legjobbját nyújtsátok, és elmondhassátok, megérte éveken át keményen dolgozni és edzeni. Érezzétek nagyon jól magatokat!" - mondta Sebestyén Júlia egykori riválisa, a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok műkorcsolyázó, aki a szervezők nevében egy tíz darabból álló matrjoskával ajándékozta meg Szabó Bencét, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát.

Az ünnepség végén az olimpia himnuszára az ötkarikás zászlót, míg a magyar himnuszra a piros-fehér-zöld lobogót vonták fel az olimpiai falu főterén, majd egy újabb orosz dal közben a szocsi játékok három kabalafigurája hívta táncra a magyar sportolókat, edzőket és vezetőket.

Előzőleg áldatlan állapotok fogadták sportolóinkat az olimpiai faluban. A magyar sífutók és sílövők, azaz Szabó Milán és Simon Ágnes, illetve Gombos Károly és Szőcs Emőke, továbbá edzőjük, Antal Zsolt 11-12 fokos apartmanban voltak elszállásolva az első pár napban. Azóta rendeződött a helyzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.