Nem is zöld az olimpia!

Forrás: AFP/RIA Novosti/Konstantin Chalabov -
téli olimpia környezetvédelem Szocsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gombos Károly sílövő szerint az ígéretekkel ellentétben nem zöld a Szocsiban rendezett téli olimpia.

"Tetszik az olimpia, de van, ami nem olyan, mint amilyennek ígérték. Például egyáltalán nem figyeltek oda a környezetvédelemre, pedig azt hangoztatták, hogy zöld olimpia lesz" - mondta a 32 éves versenyző.

Forrás: AFP/RIA Novosti/Konstantin Chalabov

Példákat említve azt emelte ki, hogy bántóan sok erdőirtást látott az építkezések nyomán, illetve a buszok legtöbbször egy-egy személyt szállítva, kihasználatlanul közlekednek egyik helyről a másikra.

Szocsi valószínűleg nem lesz a kedvenc téli olimpiánk annak ellenére, hogy egy történelni magyar sikert már magunkénak tudhatunk. Többek között a botrányos magyar formaruhák mellett az sem győzött meg bennünket, hogy az állatvédő szervezetek heves tiltakozása ellenére kóbor kutyák és macskák ezreit végezték ki a tengerparti városban, mert veszélyesnek ítélték őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.