A Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Pintér Sándor belügyminisztert!

Kifejezetten jó kondícióban van Pintér Sándor belügyminiszter, aki napi 16 órát van talpon és tölti megfeszített munkával az idejét. A Life.hu-nak elárulta, napi teendői közül ki nem hagyná a sportot, enélkül nem indulhat el a napja.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Amíg a fizikai állapotom megengedi, addig igyekszem rendszeresen sportolni. Minden reggel fél órát mozgással, hol tenisszel, hol futással, hol pedig jógával töltök. Meggyőződésem, hogy csak jó fizikai állapotban lehet jó szellemi teljesítményt nyújtani. Öt óra 30-kor kelek és este 10 órára érek haza. Végigsportoltam az életemet, annak ellenére, hogy egyetlenegy sportban sem voltam tehetséges, pedig sok mindent kipróbáltam. Igazi hobbisportoló vagyok. A családomat, az unokáimat is sportolásra buzdítom, tényleg mindegy, hogy milyen sportot űz valaki, a lényeg, hogy a fizikai állapotát mozgással karbantartsa. Nemcsak az erőnléti sportokat szeretem, jógázni is szoktam, és ha megnézi a naptáramat, bizton állítom, hogy erre is szükségem van egy-egy nap után. Nem meditatív, hanem nyújtó jógagyakorlatokat végzek. Fiatal koromban csoportos órákra jártam, azóta könyveket vásároltam és megtanultam a gyakorlatokat, most már otthon, egyedül jógázom. Nincs külön jógaszobám, csak leterítek egy kis szőnyeget és készen állok. Az irodában azért nem, az repülőszőnyeg lenne” – viccelődött a miniszter a Valentin-napi páros teniszversenyen.

„Nincsenek különleges étkezési szokásaim, a hagyományos magyar konyhát szeretem. Szerencsés vagyok, minden nap főznek otthon, és így próbálom a testsúlyomat is megtartani. Mindent szeretek, ami húsból van. Valamikor én is fakanalat ragadtam, de már 30 éve nem főzök, van feleségem.”