Drámai segítségkérés Ukrajnából - videó

Ukrajna Külügyminisztérium videó erőszak tüntetés segítség Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kijevi lány megható videóüzenetben kéri a világ segítségét. Azt akarja, hogy mindenkihez eljusson, miért tiltakoznak.

Tombol az erőszak Ukrajnában. A kormányellenes tüntetésnek már több mint 20 halálos áldozata van. Közben egy fiatal kijevi lány megindító videóüzenete terjed futótűzként az interneten, aki a világ segítségét kéri a kialakult helyzetben.

A drámai videóban a lány egyebek mellett így fogalmaz: „szeretném, ha tudnátok, hogy miért van itt a főtéren több ezer ember szerte Ukrajnából. Egy fő oka van: szabadok akarunk lenni, nem akarunk diktatúrát. Civilizált emberek vagyunk, de a kormányunk barbár. Holnap talán már nem lesznek telefonjaink, nem lesz internet-hozzáférés és magunkra maradunk. A rendőrök talán egyenként megölnek majd minket." A lány azt kéri, jusson el minél több emberhez az ő történetük.

Az országban kialakult helyzet miatt a magyar Külügyminisztérium azt kéri, csak azok az állampolgárok utazzanak Ukrajnába, akiknek halaszthatatlan dolguk van ott. Kijevben hétszáz-nyolcszáz tagú magyar kolónia él, de a tárca nem tud bajba jutott magyarról, nem érkezett segélykérés hozzájuk – közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.