Adatvédelmi változtatást jelentett be a Facebook

Forrás: Getty Images/(c) JaysonPhotography/Jaysonphotography -
gyász Facebook halott adatvédelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebook pénteken egy adatvédelmi változtatást jelentett be az elhunytak Facebook-profiljával kapcsolatban. Mostantól kezdve nem lehet majd megváltoztatni a halott korábban tett adatvédelmi beállításait, azok úgy maradnak, ahogy a felhasználó hagyta őket. Azaz ha valakinek a halála előtt publikus volt a profilja, akkor az úgy is marad. 

Az új szabály – magyarázza a Facebook nyomán a hvg.hu – lehetővé teszi, hogy az elhunyt megmaradjon az ismerősök emlékezetében, akik így vissza-visszanézhetik annak napjait, hónapjait.

Forrás: Getty Images/(c) JaysonPhotography/Jaysonphotography

A Facebook híradásából az is kiderül, más lépéseket is terveznek annak érdekében, hogy segítsék - már amennyire ez lehetséges - a szeretett személy elvesztésének feldolgozását. A Facebookon jelenleg körülbelül egymilliárdan vannak fent, így nem lehet nem foglalkozni a halál kérdésével, jelentették ki.

Annak a felhasználónak pedig, akinek nyilvános a profilja, azonban nem szeretné, hogy a halála után is az maradjon, az egyik weboldal azt a - számunkra kissé morbid - tanácsot adja, változtassa meg az adatvédelmi beállításokat, ha úgy érzi, közel a vég.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.