Depressziós? Tuti befutó? Átlagos?

Fotó: Hámori Zsófia - Origo -
depresszió kritika Koppenhága Eurovíziós Dalfesztivál pozitív Európa Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész Európa az Eurovíziós Dalverseny nemzeti győztes dalait hallgatja, hiszen szeretnék előre meghallgatni a koppenhágai döntőbe jutott számokat. Íme, vélemények a magyar dalról.

Ahogy a Life.hu is megírta, Kállay-Saunders András dala, a Running nyerte a magyar dalversenyt. Így ő indulhat a koppenhágai döntőben. András dala nagyrészt a csonka családokról, az elhagyott gyerekekről, a kicsik szorongásairól szól. A magyar versenydalt sokan kommentelték is az internetezők közül. Egyaránt pozitívan fogadta a számot egy svéd, egy ír és egy izlandi hozzászóló, előbbi és utóbbi szerint szimplán a legjobb dal eddig a mezőnyben. Nem ennyire boldog egy LittleDiehard néven író nő, aki ugyan belátja, hogy a „srác tud énekelni", de szerinte a dal kifejezetten átlagos és depressziós hangulatot áraszt – írja az Origo.hu.

Hamuka szerint remek a választás, de ezt a szerzeményt esélytelennek tartja eurovíziós győzelemre, mert ott másféle stílusú nóták szoktak befutni – ráadásul a Running komoly mondanivalója sem passzol a színes, zenés kavalkádhoz. Ennek ellenére a hozzászóló nem bánná, ha a dal nyerne, és bebizonyítanák a szavazók, hogy nincs igaza. A német Henriehh és a holland Peetje már nem aggályoskodik, és nem elemez hosszan, csak ünnepli ezt a választást, szemben egy Never Let You Go néven író Eurovízió-rajongóval, aki szerint a szerzemény nagyszerű, de nem elég jó, hogy nyerjen, így nem is érti az ünneplést.

Egy iráni hozzászóló szerint igen érzelmes dalról van szó, és külön kiemeli, hogy van üzenete is. Egy azerbajdzsáni internetező is drukkol a magyaroknak, a Runningot jónak tartja, de a Fool Moon volt a kedvence. Boginak is akadtak hívei külföldön, egy brazil kommentelő neki drukkolt, Icaro szerint Kállay-Saunders dala béna, a szövege pedig nevetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.