gyilkosság ártatlanság Oscar Pistorius paralimpikon tárgyalás futó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdődött a paralimpiai bajnok futó ügyének tárgyalása a dél-afrikai Pretoriában. Azzal vádolják, hogy tavaly februárban megölte a barátnőjét. Ő azonban ártatlannak vallja magát.

Késve kezdődött Oscar Pistorius perének első tárgyalási napja. A tárgyalásra felkért tolmács a bíróságon összeomlott, másikat kellett szerezni – írja az Origo, ahol percről percre nyomon követheted az ügyet.

Oscar Pistorius az első tárgyalási napon Forrás: MTI

A hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futót azzal vádolják, hogy 2013 februárjában több lövéssel meggyilkolta barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt. Ha bizonyítást nyer a szándékos emberölés, Pistorius akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható. A védelem szerint tragikus félreértés történt: a sportoló betörőnek vélte barátnőjét, akit a ház sötét fürdőszobájában, az ajtón keresztül leadott lövésekkel lőtt le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.