Gyilkos pók hálója volt a banánon

Forrás: Thinkstock -
mérgező penész pókháló pók banán gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pórul járt a banánvásárlással egy staffordshire-i család. A gyümölcsön egy gyanús foltot találtak, amelyről először azt hitték, penész. Kiderült: tévedtek, a a brazil banánon egy háló volt, amit a világ egyik legmérgezőbb pókjai szőhettek. 

A családtagok akkor kezdtek valami rosszra gyanakodni, amikor már nemcsak a banánon voltak fehér foltok, hanem a környezetében is - írta a Daily Mail nyomán az Index.

Forrás: Thinkstock

A póklábakat először az amúgy pókfóbiás családfő vette észre, és rögtön felhívta a rovarirtókat, akik azt tanácsolták, hogy azonnal hagyják el a házat, ugyanis elképzelhető, hogy a világ egyik legmérgezőbb pókfaja, a brazil vándorpók egyedei "laknak" a banánon.

A brit lap szerint a fajnak harmincszor erősebb a mérge, mint a csörgőkígyónak. A helyszínen begyűjtött tetemeket elküldték vizsgálatra a brit természettudományi múzeum szakértőinek.

Az irtás után a lakók visszaköltözhettek a házba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.