A néhai hercegnő adta ki a brit királyi család telefonszámait az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányába keveredett egykori vasárnapi bulvárlapnak, a News of the Worldnek. Ezt állítja a lap volt udvari tudósítója bírósági vallomásában.

Clive Goodman, a telefonlehallgatási ügy egyik vádlottja azt mondta: 1992-ben kapta meg a telefonszámokat tartalmazó füzetet a hercegnőtől. Szerinte Diana, aki akkor már különvált, bár hivatalosan még nem vált el Károly hercegtől, így akart "visszavágni" sérelmeiért, egyben be akarta mutatni, hogy "milyen erők sorakoztak fel vele szemben" férje oldalán az udvarban, és ehhez "szövetségest" keresett a sajtóban – írja az MTI. 

Forrás: AFP

Ha igazat állít, az beláthatatlan további jogi következményekkel járhat, mivel számos olyan korábbi vád és bírósági ítélet is megdőlhet, amelyek alapját a királyi családtagok telefonszámainak illegális eszközökkel történt megszerzésével kapcsolatos gyanú képezte.

Lady Di a brit monarchiát alapjaiban megrázó, kölcsönös házasságtörésekkel tarkított magánéleti botránysorozat után vált külön 1992-ben Károlytól, II. Erzsébet királynő legidősebb fiától, akitől 1996-ban hivatalosan el is vált. A hercegnő egy évvel később, 1997-ben autószerencsétlenségben meghalt Párizsban.