Botrány – Diana ellen vallottak a bíróságon

Forrás: AFP/Choo Youn-Kong -
telefonszám II. Erzsébet brit királynő Károly herceg brit királyi család vallomás lehallgatási botrány bíróság Diana hercegnő News of the World
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A néhai hercegnő adta ki a brit királyi család telefonszámait az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányába keveredett egykori vasárnapi bulvárlapnak, a News of the Worldnek. Ezt állítja a lap volt udvari tudósítója bírósági vallomásában.

Clive Goodman, a telefonlehallgatási ügy egyik vádlottja azt mondta: 1992-ben kapta meg a telefonszámokat tartalmazó füzetet a hercegnőtől. Szerinte Diana, aki akkor már különvált, bár hivatalosan még nem vált el Károly hercegtől, így akart "visszavágni" sérelmeiért, egyben be akarta mutatni, hogy "milyen erők sorakoztak fel vele szemben" férje oldalán az udvarban, és ehhez "szövetségest" keresett a sajtóban – írja az MTI.

Forrás: AFP

Ha igazat állít, az beláthatatlan további jogi következményekkel járhat, mivel számos olyan korábbi vád és bírósági ítélet is megdőlhet, amelyek alapját a királyi családtagok telefonszámainak illegális eszközökkel történt megszerzésével kapcsolatos gyanú képezte.

Lady Di a brit monarchiát alapjaiban megrázó, kölcsönös házasságtörésekkel tarkított magánéleti botránysorozat után vált külön 1992-ben Károlytól, II. Erzsébet királynő legidősebb fiától, akitől 1996-ban hivatalosan el is vált. A hercegnő egy évvel később, 1997-ben autószerencsétlenségben meghalt Párizsban.

Geszti Péter kálváriája a márciusi katasztrófábanhttp://www.life.hu/news/20140313-geszti-peter-showman-kreativ-szakember-az-ozonenetworknek-meselt-arrol-hogyan-sikerult-kijutnia-a-ho.htmlA hatalmas szélvihar és havazás több ezer ember életét keserítette meg egy évvel ezelőtt. A kreatív szakember az OzoneNetworknek beszélt a drámai napról.NewsOrigoVádat emeltek a lövöldöző S. Ábel ellenhttp://www.life.hu/news/20140313-s-abel-ellen-vadat-emeltek-miutan-tavaly-egy-gyorsetteremben-lovoldozott-korabban-pedig-az-elte.htmlA 26 éves férfi egy XI. kerületi gyorsétteremnél lövöldözött tavaly augusztusban, lőfegyverrel való visszaélés a vád ellene – írja az Origo.hu. Korábban az ELTE-n akart megölni 22 embert.News--Végre bejuthatsz a legszebb magyar víztárolóbahttp://www.life.hu/news/20140312-a-fovarosi-vizmuvek-rakosszentmihalyi-viztarolojaba-lehet-bemenni-marcius-22-en-a-viz-vilagnapjan.htmlA víz világnapja kapcsán fantasztikus programlehetőséggel rukkol elő a Fővárosi Vízművek.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.