Deutsch Tamás: "Tervezzük a családbővítést"

Forrás: Deutsch Tamás -
Fidesz politika light Deutsch Tamás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg Deutsch Tamást, európai parlamenti képviselőt.

Deutsch Tamás öt gyermek, két ország és a munkája között osztja meg életét. Kíváncsiak voltunk, hogyan tudja ezt kivitelezni a Twitteren is aktív, beszólogatásairól is híres politikus. Tamásnak az első házasságából három gyermeke született, Dávid, Bence és Fruzsina, majd házasságon kívül egy kisfia, Zalán, és ismét egy kisfiú harmadik feleségétől, Lazsányi Erikától, akit 2012 decemberében vett feleségül. Gyermekük a kilenc hónapos Dániel.

Forrás: Deutsch Tamás

„Valóban nagyon feszes az időbeosztásom, de csak első látszatra tűnnek megoldhatatlannak a dolgok. Tény, ha az ember Európa egyik országában lakik és egy másikban dolgozik, az komoly szervezést igényel. Minden hétfőn repülőre ülök és szerdán vagy csütörtökön jövök haza. Egy hónapban három hetet Brüsszelben, egyet pedig Strasbourgban töltök, itt tartja ugyanis a plenáris üléseit az Európai Parlament. Ez a heti négy nap nem a lazításról szól, ebbe zsúfolok bele mindent a képviselői munkámmal kapcsolatban. Reggel 8 óra körül megyek be az irodámba, értekezleteken, megbeszéléseken, tanácskozásokon veszek részt, és este 9-11 között érek haza. Minden megtalálható az Európai Parkament hatalmas épületében, kis üzletek, kávézó, étterem, fodrászat, tisztító, konditerem, posta, újságos. Ha mindezért ki kellene menni a városba, az rengeteg idejét elvinné a világ minden tájáról érkezett embereknek. Nagyon 'sűrű' kint az időbeosztásunk, nem nagyon sétálgatok Brüsszelben és kortyolgatok a főtéren, a Grand-Place-on belga söröket. Vannak esti programok, de ezek többnyire a munkával kapcsolatosak. A városban intenzív a magyar kulturális élet.Ha itthon vagyok, akkor sem lazítok, három-négy napom marad arra, hogy az itthoni teendőimet ellássam és minden szerettemmel tartsam a kapcsolatot” – kezdett bele Tamás, akinek öt gyermeke közül kettő már felnőtt, így ők nem olyan típusú atyai törődést igényelnek, mint a 9 hónapos vagy a tizenéves gyermekei.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Dávid fiam idén lesz 25 éves, Bence pedig 22, ők már külön költöztek, az édesanyjuk és a lányom élnek együtt. Én 23 évesen már apuka voltam, úgy látom, egyelőre az a 'veszély' nem fenyeget, hogy hamarosan nagypapa legyek. A két kamasszal - Zalán 14, Fruzsina 12 lesz - a találkozásokat kicsit nehezebb összehangolni, amikor ők érnének rá, akkor nekem van valami dolgom, amikor nekem lenne alkalmas, akkor nekik van halaszthatatlan programjuk. Nem tagadom, néha el is telik néhány hét, hogy nem találkozunk. A korban közel álló tizenévesek néha találkoznak egymással. Csinálunk közös programot, együtt nyaralunk vagy egyszerre vannak nálunk. De leginkább azt igénylik,hogy ne egyszerre mindkettővel, hanem csak egyikükkel töltsem az időmet. Édesanyámról, a testvéremről még nem is beszéltem, akikkel szintén szeretnék találkozni.”

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"A gyerekek és az anyukák is megértőek ezzel a helyzettel. Akadtak persze nézeteltérések, de szerencsére csak ritkán. Normális kapcsolatot tudtunk kialakítani .Ha valamikor fontos volt egymásnak két ember és közös gyermekük van, akkor utána az a jó, ha normális viszonyt tudnak fenntartani. Az első feleségemmel egy életre összekapcsol minket a három gyerekünk. Zalán édesanyjával - fiunk érdekében - rendezett a kapcsolatunk. Ez nem az én érdemem, mindig kettőn állt a vásár. Az anyukák ismerik egymást, ha kell, tudnak szót váltani egymással, de nem járnak össze kapucsínózni. Tudomásul veszik a tényt, hogy az ő gyereküknek és a másiknak az apja ugyanaz az ember, és ezen keresztül létezik egy természetes kapcsolódás” - avatott be a nagycsalád működésének rejtelmeibe Tamás, akinek gyermekei jó testvérek, pedig nagy korkülönbség van a kicsi és a legnagyobbak között.

Forrás: Deutsch Tamás

„A picit, Danit mindenki tutujgatja és imádja, ő most a sztárszereplő. Most volt 9 hónaposan az első torokgyulladása, a testvérei izgultak, hogy van, gyógyul-e már, az, hogy velem mi van, az egyiküket sem érdekelte. Amikor Erikával a picit terveztük mindkettőnkben benne volt, hogy mit fognak szólni a többiek. Izgultunk, hogy megbirkózunk-e közösen az új helyzettel, hogy született egy korban tőlük távol álló testvérük. Szerencsénk van, nem csak a születési okmányok szerint testvérek, létezik közöttük az a szét nem szakítható szövetség, amitől két ember testvére egymásnak. Dani egyikükkel sem nő fel együtt, egy fedél alatt, ezért nem tudja a testvéri kapcsolatot úgy megélni, mint azok, akik közös lakásban laknak, együtt szomorkodnak a lüke szülő miatt, együtt örülnek a hétköznapokban. Hogy ez az élmény neki is megadassék, Erika és én is úgy gondoljuk, lesz még gyerekünk, tervezzük a kistestvért" - osztotta meg velünk a politikus, akinek remek emlékezőtehetsége van, így fejben tudja tartani a születésnapokat, névnapokat, lábméreteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.