Egy férfi borotvapengével rátámadt három stewardessre, majd elbarikádozta magát a WC-ben – tudósít az Origo.hu. 

Egy 33 éves koszovói férfi egy borotvapengével a stewardessekre támadt a Münchenből Budapestre tartó Lufthansa gépen – írja a német Bild. A lap szerint a férfi három légiutas-kísérőt könnyebben megsebesített, majd egyiküket magával hurcolva magára zárta a fedélzeti WC ajtaját. 

IllusztrációForrás: AFP/John Macdougall

Az újság szerint a repülőgép azonnal visszafordult a müncheni repülőtérre, és alig 15 percet töltött a levegőben. A pilótafülke ajtaja végig zárva volt. A leszállás után a fedélzeten utazó 76 utas és a személyzet is elhagyta a repülőt, amelyet aztán megrohamozott a rendőrség. A Bildnek a rendőrségi szóvivő azt mondta, a túszejtés csak rövid ideig tartott. Az újság szerint a férfi hamar megadta magát a rendőröknek. A túszejtés oka az lehetett, hogy a koszovói férfi kiutasítási eljárás alatt állt. A Münchenből Budapestre tartó Lufthansa-járatot törölték.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Life.hu-nak azt mondta, mindent a Lufthansa intéz külföldön, így nem tudni, az utasok mikor indulhatnak el újra a magyar fővárosba.