Földrengés és szökőár Chilében

Forrás: MTI/EPA/------------------- -
cunami földrengés Hawaii evakuálás áldozat szökőár Chile
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természeti katasztrófában már legalább hatan vesztették életüket.

Már hat halálos áldozata van a kedd este történt, 8,2-es erősségű földrengésnek Chile északi részén, Iquiquében és Alto Hospicióban – közölte Rodrigo Penalillo belügyminiszter. A négy férfi és egy nő összeomló házak romjai alatt vesztették életüket, illetve volt, akivel szívroham végzett - számol be a távirati iroda.

Forrás: MTI/EPA/-------------------

Michelle Bachelet elnök katasztrófasújtott területnek nyilvánította az ország északi részén fekvő de Arica, Parinacota és Tarapacá régiókat. A földrengés után azonnal felharsantak a szirénák és a chilei katasztrófaelhárítók felszólítása, akik elrendelték a lakosság evakuálását. A földrengés megrongálta az iquiquei repülőtér irányító tornyát, és töröltek minden antofagastai, iquiquei és aricai járatot.

A földrengés okozta szökőár elérte az észak-chilei Pisaguát, és a következő órákban az ország déli csücskében lévő Punta Arenast is eléri az árhullám – közölték a hatóságok. A csendes-óceáni cunamifigyelő központ előrejelzése szerint Hawaiinál nagyobb szökőár nem várható, kisebb mértékben azonban megemelkedhet az óceán szintje az amerikai partoknál. A központ előrejelzése szerint az árhullám várhatóan közép-európai idő szerint 15 óra 24 perckor éri el a hawaii partokat.

Káosz a Lufthansánál – budapesti járatokat is töröltekhttp://www.life.hu/news/20140402-sztrajkba-leptek-a-lufthansa-es-a-germanwings-pilotai-tobb-ezer-jaratot-toroltek.htmlSztrájkba lépett 5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta. A légitársaságok több ezer járatot, köztük budapestieket töröltek emiatt.News--A volt férj ölt Pesterzsébetenhttp://www.life.hu/news/20140402-megoltek-egy-not-kispesten.htmlA volt feleségét leszúró férfi feladta magát - mondta a BRFK sajtószóvivője szerda reggel az MTI-nek.News--Már Antonio Banderas is Budapesten van!http://www.life.hu/news/20140402-mar-antonio-banderas-is-budapesten-van.htmlA középkorúan és szőrösen is szexi Antonio Banderast a Blikk kapta lencsevégre Budapesten. Ő nem a kémfilmben szerepel, reklámfilmet forgat nálunk.NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.