Káosz a Lufthansánál – budapesti járatokat is töröltek

Forrás: MTI/EPA/dpa/Federico Gambarini -
pilóta Lufthansa Budapest járattörlés Germanwings sztrájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sztrájkba lépett 5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta. A légitársaságok több ezer járatot, köztük budapestieket töröltek emiatt.

A Lufthansa 3800 szerdai, csütörtöki és pénteki járatát nem indítja el, ez 425 ezer utast érint. A sztrájk a Lufthansa, a Lufthansa Cargo és a Germanwings légitársaság járatait érinti. A Germanwings diszkont légitársaság tájékoztatása szerint 1132 járatukból mintegy 600 száll majd fel – írja az MTI.

Törölték a járatokat Forrás: MTI/EPA/dpa/Federico Gambarini

Budapesti járatai közül a Lufthansa 52-t törölt a szerdától péntekig tartó időszakban: az összes szerdai, csütörtöki, pénteki frankfurti és düsseldorfi járatot, a müncheniek közül a szerda estit, a csütörtök reggelit és kora délutánit, a péntek reggelit és a késő délutánit, valamint a szombat reggelit. A Germanwings szerdai gépei közül a délelőtti stuttgarti és a hamburgi megérkezik majd Budapestre, a kölni és az esti stuttgarti viszont nem indul el.

A szakszervezet azért hirdetett sztrájkot, mert konfliktusba került a munkaadóval a fizetések és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeivel kapcsolatban. A légitársaság becslései szerint az 5400 pilóta részvételével zajló háromnapos sztrájk több tízmillió eurójába kerülhet a cégnek.

A volt férj ölt Pesterzsébetenhttp://www.life.hu/news/20140402-megoltek-egy-not-kispesten.htmlA volt feleségét leszúró férfi feladta magát - mondta a BRFK sajtószóvivője szerda reggel az MTI-nek.News--Már Antonio Banderas is Budapesten van!http://www.life.hu/news/20140402-mar-antonio-banderas-is-budapesten-van.htmlA középkorúan és szőrösen is szexi Antonio Banderast a Blikk kapta lencsevégre Budapesten. Ő nem a kémfilmben szerepel, reklámfilmet forgat nálunk.NewsAFPÉlő állatokkal készült fotósorozathttp://www.life.hu/news/20140401-katerina-plotnikova-orosz-fotografus-lenyugozo-fotosorozata-elo-allatokkal-keszult.htmlA mesék világát idézi meg Katerina Plotnikova fotósorozata, amelynek készítésekor mindvégig lesben álltak az altatólövedékekkel töltött fegyverek.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.