Klein Dávid megúszta a halálos lavinát

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
lavina Mount Everest halott Klein Dávid Nepál serpa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy lavina több hegymászót elsodort a Mount Everest nepáli oldalán. Már 13 halott és három eltűnt mászó eddig a szomorú mérleg a 4bakancs Facebook-oldala szerint. Klein Dávid csapatának nincs baja, ők a hegy másik oldalán vannak.

A hógörgeteg helyi idő szerint 6 óra 45 perckor zúdult le mintegy 5800 méteres magasságban a Mount Everest nepáli oldalán, azon a területen, amelyet pattogatottkukorica-földnek" (popcorn field) becéznek, a Kumbu gleccserhez vezető részen. A legfrissebb hírek szerint az utat építő serpa mászókat vitte el a lavina. 13 halottal és három eltűnt mászóval számolnak a hatóságok. Az áldozatokat helikopterrel szállítják le az alaptáborba. Jelenleg minden mászótevékenységet leállítottak az Everest nepáli oldalán.

Klein Dávid hegymászó szerint a Mount Everest mindkét oldalán folyó expedíciókra rányomja bélyegét a hegy nepáli részén pénteken lezúdult lavina, amely több ember halálát okozta.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A hegymászó azt követően nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy pénteken visszatért a világ legmagasabb, 8848 méteres hegyének tibeti alaptáborába. Elmondta: reggel óta több serpáról is kiderült, hogy közeli vagy távolabbi rokona érintett a tragédiában. A tábor élete felbolydult, mert a tragédia miatt néhányan hazaindultak családjukhoz.
Megjegyezte, hogy a Mount Everest déli, nepáli oldalán gyakoribbak a lavinák, ám tudomása szerint még soha nem történt egyszerre ennyi emberéletet követelő hóomlás a hegyen.

Elérte a Mount Everest alaptáborát Klein Dávidhttp://www.life.hu/news/20140415-klein-david-hegymaszo-elerte-a-mount-everest-alaptaborat.htmlKlein Dávid bár enyhe fejfájással és légszomjjal küzdött, most érkezett a friss hír, hogy sikerült elérnie a Himalája alaptáborát.News--Klein Dávid megérkezett Katmandubahttp://www.life.hu/news/20140409-klein-david-hegymaszo-aki-oxigenpalack-nelkul-keszul-megmaszni-a-mount-everest-csucsat-megerkezett.htmlA Mount Everest megmászására vállalkozó Klein Dávid elérte az első állomást, és megérkezett Nepálba.News--Így edz Klein Dávid az Everestrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20140402-klein-david-hegynmaszo-kulonleges-edzesporgrammal-keszul-a-vilag-legmagasabb-hegycsucsara-az.htmlA hegymászó elárulta különleges edzésprogramját, amely segíti abban, hogy sikerüljön megmásznia a világ legmagasabb csúcsát.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.