repülőgép baleset Malájzia feketedoboz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy héten belül befejeződhet a március 8-án eltűnt malajziai utasszállító repülőgép feketedobozainak keresése az Indiai-óceánon - közölte a kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC) a Reuters hírügynökséggel.

A víz alatti keresést leszűkítették egy tíz kilométer sugarú területre, ahol a feltételezések szerint az MH370-es járatának feketedobozaitól pulzáló jeleket észleltek április 8-án. A terület átfésülésével öt-hét napon belül végezhetnek kedvező időjárás esetén.

Forrás: AFP

A keresésben kulcsfontosságú amerikai robot-tengeralattjárót közben rekord mélységbe, 4695 méter mélyre bocsátották le. A Bluefin-21 nevű, hangradarral ellátott szerkezet mélységi korlátja eredetileg 4500 méter volt, a szakemberek azonban változtattak beállításán, mert a kutatás eddig nem vezetett kézzel fogható eredményre. A négymillió dolláros robot-tengeralattjáró eddig hat merülést teljesített, a legutóbbin készült felvételek elemzése még folyik - közölte a JACC.

A központ tájékoztatása szerint szombaton tizenegy repülőgépet és tizenkét hajót küldtek ki az eltűnt gép keresésére az ausztráliai Perth-től mintegy kétezer kilométerre nyugatra. A Malaysian Airlines Boeing-típusú gépének március 8-án veszett nyoma, miközben 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.