Rubik kocka félkezes rekord Rubik Ernő világrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Ottawa környéki 15 éves fiú a hétvégén világrekordot döntött a Rubik-kocka fél kézzel való sorozatkirakásában.

Antoine Cantin a torontói nyílt versenyen átlagosan 12,56 másodperc alatt rakott ki fél kézzel egy kockát. A versenyzőknek összesen öt feladványt kellett megoldaniuk, amelyek közül a legjobb és legrosszabb időt törölték és a többi három eredményt átlagolták – írja az MTI.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Cantin, aki hét kanadai rekordot tudhat magáénak, júliusban részt vesz majd az amerikai Jersey City-i Liberty Science Centerben lévő világversenyen, ahol egy kiállítás is nyílt.

A Beyond Rubik's Cube (Túl a Rubik-kockán) elnevezésű tárlat múlt csütörtöki megnyitóján Rubik Ernő így nyilatkozott: "Az én átlagidőm demonstráláskor egy perc volt. Ez nem nagyon gyors, inkább nagyon normális" – mondta az idén a 70. életévébe lépő világhírű magyar feltaláló, építész.

Rubik Ernő az NBC amerikai országos televíziónak adott interjújában felidézte, hogy 1974-ben azzal a szándékkal tervezte a kockát, hogy az érdekes gondolatébresztő legyen a diákjai számára. A gyártók eleinte nem vetették rá magukat a találmányra, de az elmúlt 40 év alatt 300 millió darabot adtak el belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.