Egy kutya is meghódította a Mount Everestet

kutya hegymászó Mount Everest Himalája expedíció alaptábor gazda Nepál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hegymászók után Rupee kutyus is elérte az alaptábort. A cuki jószág természetesen a gazdájával indult a hegy meghódítására.

Rupeet még kóborkutyus volt, amikor Leh városában rátalált Joanna Lefson és megához vette. A legyengült állatot fehérje és vitaminkúrával rendbehozta, és amikor már teljesen felépült, elvitte magával Nepálba, a Mount Everest alaptáborába.

Rupee kutya a Mount Everesten Forrás: AFP

Mivel Rupee a Himalájában született, így a hideget és az oxigénhiányt is jól bírta. Az alaptáborba érve pedig vidáman csaholva ugrált az expedíciók sátrai között.

Klein Dávid elindult a második megmérettetésrehttp://www.life.hu/news/20140428-klein-david-hegymaszo-elindult-a-masodik-akklimatizacios-korre-es-ezuttal-egy-ejszakat-tolt-az-egyes.htmlVasárnap ismét útnak indult Klein Dávid az alaptáborból. A cél, hogy az egyes táborban töltsön egy éjszakát, majd feljusson a kettes táborig.News--Klein Dávid 7000 méteren!http://www.life.hu/news/20140422-klein-david-hegymaszo-mar-7000-meteren-jart-a-mount-everesten-ez-azt-bizonyitja-jol-halad-az.htmlRemek hírek érkeztek a Mount Everest csúcsára készülő Klein Dávidról, aki jól halad az akklimatizációval és már 7000 méteres magasságban is járt. News--Klein Dávid megérkezett Katmandubahttp://www.life.hu/news/20140409-klein-david-hegymaszo-aki-oxigenpalack-nelkul-keszul-megmaszni-a-mount-everest-csucsat-megerkezett.htmlA Mount Everest megmászására vállalkozó Klein Dávid elérte az első állomást, és megérkezett Nepálba.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.